fbpx
Сьогодні
16:46 29 Лис 2023

Німеччина виділяє додатково 11,5 млн євро до Цільового фонду Україна-НАТО , – Бербок

English version here

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок оголосила про додатковий внесок у розмірі 11,5 мільйона євро у Цільовий фонд Україна-НАТО.

Про це повідомило німецьке МЗС у соцмережі X.

"Рада Україна-НАТО стане рушійною силою, що наблизить Україну до НАТО. Стандарти Альянсу, планування сил і засобів та реформування збройних сил є центральними у цьому процесі. Німеччина робить додатковий внесок у розмірі 11,5 мільйона євро до Цільового фонду Україна-НАТО", — зазначила Бербок.

Водночас дипломатка вказала, що на зниження уваги громадськості до війни Росії проти України й підкреслила, що "це прикро".

"Атаки з боку Росії на цивільну інфраструктуру зараз важчі, ніж будь-коли. Ось чому ми всі повинні працювати над тим, щоб продовжувати зміцнювати зимовий захисний щит для України", — додала міністерка.

29 листопада у Брюсселі, в рамках зустрічі урядовців Альянсу, проходить перше в історії засідання Ради Україна-НАТО на рівні глав МЗС. На засіданні Україну представляв Дмитро Кулеба.

Також було затверджено "амбітну" програму роботи на наступний рік. Вона включає: енергетичну безпеку, інновації, взаємодію.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: