fbpx
Сьогодні
16:41 22 Лис 2023

Окупанти пішли колонами на Авдіївку, але втратили майже 80% техніки, – речник

English version here

Фото: Генштаб ЗСУ

В районі Авдіївки Донецької області російські війська кинули вперед декілька механізованих колон з броньованою технікою. Однак наступ зазнав невдачі, загарбники втратили майже 80% техніки.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на речника Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна в ефірі телемарафону.

"Сьогодні ворог намагався йти вперед. Декілька механізованих колон з броньованою технікою кинув вперед. Десь півтора десятка. Але втратив майже 80% техніки, наші хлопці їх знищили", – розповів Штупун.

Він додав, що наразі тривають бої, а загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку. Окупанти безуспішно штурмували східніше від Новобахмутівки, в районах Авдіївки, Сєверного та Первомайського. За минулу добу відбито 13 атак.

"Якщо говорити про зміну тактики у зв'язку з погодою, то листя осипалося, лежить сніг. Окупантам ніде ховатися. Наші хлопці бачать їх. Ворог атакує невеликими піхотними групами. Окупанти доходять до того, що вдають із себе мертвих або накриваються трупами російських штурмовиків, ліквідованих раніше", – зазначив речник.

Ситуація у районі Авдіївки

Варто зазначити, на початку жовтня окупанти активізували наступ у районі Авдіївки. Він став наймасштабнішим з 2014 року.  Головна мета росіян – оточити, а тоді і захопити "ворота до Донецька".

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що за місяць, як росіяни почали активно штурмувати околиці Авдіївки на Донеччині, росія втратила близько 10 тисяч солдатів на цьому напрямку.

Як ми писали, розвідувальний центр Сил оборони Естонії заявив, що найближчими тижнями рф продовжить підтримувати інтенсивність бойових дій з метою захоплення міста Авдіївка у Донецькій області до кінця цього року.

У британській розвідці стверджують, що на Донеччині активні штурми окупаційних військ у районі Авдіївки призвели до збільшення втрат в армії рф у війні проти України на 90%.

Протягом минулого тижня найбільш інтенсивні наземні бої точилися на трьох ділянках фронту та жодна зі сторін не досягла прогресу, однак російські війська на Донеччині під Авдіївкою несуть особливо важків втрати.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: