fbpx
Сьогодні
10:12 28 Лис 2023

У Литві стартує чотириденна конференція із "зеленого" відновлення України

English version here

Сьогодні, 28 листопада, в столиці Литви Вільнюсі розпочинається чотириденна міжнародна конференція високого рівня, присвячена екологічному відновленню України.

Про це пише Укрінформ, повідомляє Рубрика.

Захід, організований Європейською комісією, спрямований на оцінку майбутніх викликів та обговорення з українськими політиками, мерами міст та представниками бізнесу стратегії та конкретних рішень, що лежать в основі "зеленої" реконструкції та відновлення країни.

Єврокомісар з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкявічюс, що представлятиме Комісію на конференції, наголошує на зобов'язанні ЄС продовжувати співпрацю з Україною та допомагати їй у зусиллях зі сталої відбудови.

Організатори події підкреслюють, що окрім підтримки європейської перспективи України, стійке відновлення та реконструкція є "важливими гарантами процвітання України, ресурсної автономії та якості життя українців" у повоєнний період.

Конференція має на меті запропонувати ключовим зацікавленим сторонам цілісний підхід до «зеленого» відновлення та реконструкції України.

В рамках політичного сегмента події представлятимуться перші конкретні результати ініціативи Фенікс, започаткованої президентом Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн у лютому 2023 року.

Програма "Фенікс" спрямована на:

  • допомогу в плануванні під час реконструкції,
  • підтримку у розробці кліматично нейтральних стратегій,
  • обмін знаннями в управлінні "зеленим" розумним містом,
  • практикою у сфері сталого розвитку та кліматичної нейтральності.

В рамках підприємницького сегмента будуть представлені вже застосовні рішення в "зеленій" реконструкції, обговорюватимуться системні перешкоди для розгортання циркулярної та «зеленої» економіки та налагоджуватимуться бізнес-зв'язки між підприємствами з ЄС та України.

Довідка

Як повідомлялося, загальні збитки, завдані загарбницькою війною рф навколишньому середовищу та екологічній інфраструктурі, вже перевищили 57 млрд доларів.

Площа замінованих територій в Україні є найбільшою у світі.

В країні пошкоджено або зруйновано 497 водогосподарських об'єктів. Збитків на понад 1,4 мільярда євро зареєстровано лише у секторі лісового господарства.

20% природоохоронних територій України знаходяться під загрозою, руйнування Каховської ГЕС стало найстрашнішою техногенною катастрофою після аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році та призвело до надзвичайних наслідків для природних ресурсів та населення, наголошує Єврокомісія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: