fbpx
Сьогодні
Відео, фото 09:56 27 Лис 2023

Через негоду в Україні на 14 шляхах перекрили рух, у 16 областях - знеструмлення: інші деталі

English version here

Фото: ukrinform.ua

В Україні через негоду на 14 автодорогах перекрито рух транспорту, у 16 областях знеструмлені населені пункти. На Миколаївщині рятувальники витягли із наметів автобус із дітьми та шість карет швидкої допомоги. У Черкасах через негоду школи перевели на дистанційне навчання.

Як пише Рубрика, про це повідомляють міністр внутрішніх справ Ігор Клименко повідомив у Телеграмі, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у Телеграмі, на своїй сторінці в Фейсбуці повідомив департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Одещина

За словами Ігоря Клименка, в Одеській області найскладніша ситуація на півночі та півдні, де снігові перемети сягають півтора метра.

До ліквідації наслідків негоди залучені рятувальники, поліцейські, нацгвардійці, прикордонники.

Поблизу села Удобне прикордонники з автобусів евакуювали 42 людини, зокрема 10 дітей. За допомогою снігохода на трасі Ізмаїл-Рені рятувальники визволили шістьох людей.

Відбуксовано понад 500 автомобілів, зокрема 14 автобусів та 12 автомобілів екстреної допомоги.

Надана допомогу 1624 особам, зокрема 93 дітям. Із ознаками переохолодження до медиків звернулися шестеро людей, зазначив міністр.

Миколаївська область

У Миколаївській області перекрито рух на 10 ділянках доріг, перемети сягають 2 метрів. Підрозділи ДСНС залучалися до ліквідації наслідків негоди 49 разів, 75 автомобілів відбуксовано.

"Протягом доби зі снігових заметів вивільнено 99 одиниць автотранспорту, у тому числі шість автомобілів швидкої медичної допомоги, евакуйовано 290 людей, з них – 35 дітей. Автобус з дітьми (20 людей), який «злетів», супроводжено до Южноукраїнська", – йдеться у повідомленні голови Миколаївської ОВА Віталія Кіма.

Зазначається, що наразі в заторах перебуває 10 одиниць транспорту та 18 людей (всі дорослі). Загрози життю людей немає.

Так, на М-13 в заметі знаходиться машина ГУ ДСНС з двома рятувальниками та чотирма цивільними. Запас палива є. На автодорозі Р-75 – два легкові автомобілі та три людини.

На трасі Р-75 в заторі знаходиться сім одиниць техніки та дев'ять людей.

Крім того, за інформацією Кіма, наразі знеструмлено 266 населених пунктів та 29 частково. Відключено 88091 фізичних та 6024 юридичних абонентів.

Фото: t.me/mykolaivskaODA

Повалено та прибрано 12 дерев з проїзної частини. Постраждалих та загиблих немає.

На Миколаївщині через сніг та ожеледицю з 20:00 обмежили проїзд 11 автодорогами.

Черкаська область

Як повідомив Клименко, у Черкаській області поблизу міста Кам'янка ускладнено рух. Поліцейські організували рух транспорту у реверсному режимі, близько 40 вантажних автомобілів зупинені на відстій. Рятувальники розгорнули пересувні пункти обігріву.

Через сильні снігопади школярі в Черкасах навчатимуться дистанційно.

"Через складні погодні умови заклади загальної середньої освіти міста працюють сьогодні в дистанційному режимі", – йдеться в повідомленні.

У Кіровоградській області поблизу села Велика Виска ліквідовано затор, 30 вантажних автомобілів стоять на узбіччі. Відбуксовано 164 транспортні засоби, 293 людям надана допомога.

У Полтавській області через негоду знеструмлені 437 населених пунктів.

Як підкреслив очільник МВС, загалом в України

  • знеструмлено 2019 населених пунктів у 16 областях,
  • 1370 вантажних транспортних засобів перебувають у місцях тимчасового відстою,
  • відбуксовано 840 автомобілів.

Клименко закликав водіїв уникати поїздок регіонами, де вирує негода.

За допомогою він порадив звертатися до екстрених служб за номерами: 101 та 102.

У регіонах працюють пункти незламності та пересувні пункти обігріву.

Як повідомлялось,на Одещині та Київщині через погіршення погодних умов 27 листопада всі заклади освіти навчатимуться дистанційно.

Також повідомлялося, через посилення негоди рух на автодорозі М-15 Одеса-Рені (на м. Бухарест) перекрито для всіх видів транспорту. Також запроваджено обмеження в русі для великовантажних транспортних засобів на автодорозі М-05 Київ – Одеса.

Через негоду на трасі Одеса-Київ перекрили рух усіх видів транспорту.

У Києві через снігопад з 7:30 ранку 27 листопада закрили в'їзд у місто для великогабаритного транспорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: