fbpx
Сьогодні
08:40 27 Лис 2023

Через негоду в Одесі відключили котельні, а в Київ заборонили в’їзд вантажівок

Фото: З соцмереж

В Одесі через складні погодні умови та перепади напруги відключили районні котельні, в одній з них впав 100-метровий димохід. У Києві через снігопад з 7:30 ранку 27 листопада закрили в'їзд у місто для великогабаритного транспорту.

Про це інформує Рубрика з посиланням КП "Теплопостачання міста Одеси" у Facebook, "Думская" у TelegramОдеса.Офіційно, КМДА у Телеграмі.

Одеса

В Одесі котельні припинили роботу, щоб не виникло аварійних ситуацій та не вийшло з ладу обладнання.

У комунальному підприємстві зазначили, що після відновлення стабільного електропостачання процес теплопостачання одразу буде перезапущено.

Водночас мер Одеси Геннадій Труханов повідомив, що в Одесі є 11 великих котелень. Генераторами забезпечені всі малі котельні. Але є кілька, які потребують генераторів великої потужності – більше 3 МВт.

Місцеві журналісти повідомили, що на вулиці Паустовського у котельні відпала частина труби димоходу.

Труханов повідомив, що впала 100-метрова труба у котельні великої потужності:

"Ми миттєво зібрали штаб на місці та всіх фахівців. Наразі оцінюємо пошкодження та вже приступили до аварійних робіт.

Вранці оцінимо масштаб пошкоджень та відпрацюємо план робіт, аби зробити все, щоб котельня якомога швидше почала працювати".

Як повідомлялось раніше, в Одеській області внаслідок негоди не витримала одна з металевих опор лінії електропередач, пошкоджені розподільчі мережі Обленерго. В Одеському районі припинили опалення через негоду, в Одесі перебої з водою. Водночас на півдні області розгулявся справжній ураган.

Київ

Через снігопад у столиці з 7:30 ранку 27 листопада закрили в'їзд у місто для великогабаритного транспорту.
Як передає Укрінформ, про це повідомляє КМДА у Телеграмі.

За інформацією міських чиновників, це дозволить мінімізувати виникнення заторів на автошляхах і забезпечити рух снігоприбиральної техніки.

Обмеження діятимуть до поліпшення умов, орієнтовно до 10:00.

"Просимо керівників підприємств із перевезення вантажів, зокрема на великі дистанції, врахувати обмеження при плануванні маршрутів та не створювати накопичення автотранспорту на в'їздах до міста", – налолосили в КМДА.

При цьому у відомстві нагадали водіям, що у снігопади краще віддати перевагу громадському транспорту. Також не варто залишати авто на тротуарах, крайніх смугах доріг та на узбіччях, аби не заважати роботі спецтехніки.

На вулицях Києва з вечора 26 листопада працює понад 250 одиниць спецтехніки.

"Спецавто, у першу чергу, здійснюють обробку покриття на мостах і шляхопроводах, на підйомах і спусках столиці, магістральних вулицях, якими рухається громадський транспорт", – зазначив мер Києва Кличко.

При цьому на очищення та обробку тротуарів, підходів до наземних і підземних пішохідних переходів, зупинок громадського транспорту, балансових пішохідних зон, де використання спеціальної техніки неможливе, наразі задіяні 38 бригад із ручного прибирання – 250 робітників.

"Дорожники готувались до викликів негоди. Тому працюватимуть у посиленому режимі всю ніч, щоб забезпечити рух транспорту та пішоходів на ранок понеділка", – зазначичав Кличко.

Синоптики прогнозують на 27 листопада суттєве ускладнення погодних умов майже на всій території України, крім західних областей. Рятувальники закликають українців сьогодні по змозі залишатися вдома.

На Одещині та Київщині через погіршення погодних умов 27 листопада всі заклади освіти навчатимуться дистанційно.

Також повідомлялося, через посилення негоди рух на автодорозі М-15 Одеса-Рені (на м. Бухарест) перекрито для всіх видів транспорту. Також запроваджено обмеження в русі для великовантажних транспортних засобів на автодорозі М-05 Київ – Одеса.

Через негоду на трасі Одеса-Київ перекрили рух усіх видів транспорту.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: