fbpx
Сьогодні
Фото, відео 10:40 04 Лип 2023

У столиці встановили перше бетонне укриття: у чому рішення

Київ почав вдосконалювати систему цивільного захисту: встановили "пілотне" мобільне укриття, яке виготовлене з бетону.

Про це пише Рубрика, посилаючись на КМВА.

У чому проблема?

Нагадаємо, що уночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет у Києві загинули 3 людей, серед яких дитина.

Столичний мешканець Ярослав, чия дружина загинула під час атаки росіян 1 червня, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

17 травня очільник Київської МВА Сергій Попко заявив, що у Києві перевірять та відкриють усі бомбосховища, бо закрите укриття під час війни − це злочин.

 За словамиміністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, від загального фонду укриттів столиці комісія по перевірці вже оглянула 73% сховищ Києва, з яких третина виявилася непридатна. Він зазначав, що абсолютна більшість укриттів залишаються без вільного доступу.

Яке рішення?

У столиці вже встановили перше, "пілотне" мобільне укриття.

"Ми розглядаємо питання встановлення укриттів модульного типу в столиці. Такі споруди цивільного захисту важливі для місць, де немає укриттів або де значна відстань до споруд цивільного захисту.

Досвід показав, що під час ракетних загроз час, за який людина може дістатися до безпечного місця дуже важливий. Після детального вивчення усіх споруд даного типу, буде прийняте рішення де саме і якої модифікації споруди потрібно встановити в Києві", повідомив Сергій Попко, начальник КМВА.

Як це працює?

Як зазначили в адміністрації, укриття виготовили з високоякісного бетону та може захистити від вибухової хвилі та осколкового ураження.

Київ, бетонне укриття

Один модуль вміщує до 20 осіб.

Київ, бетонне укриття

У КМВА розповіли, що модулі збираються як звичайний конструктор. Залежно від кількості людей, можна зібрати дві, три і навіть більше секцій.

Київ, бетонне укриття

Встановлюються споруди даного типу досить швидко, головне, аби була міцна основа, фундамент, додали у військовій адміністрації.

Усередині вони обладнуються:

  • лавочками для сидіння,
  • засобами пожежогасіння,
  • водою,
  • медичними наборами для першої допомоги.

Укриття модульного типу планують встановлювати у місцях, де немає укриттів або де значна відстань до споруд цивільного захисту.

Нагадаємо, що у Вінниці тестується система автоматичного відкриття дверей в укриття, якої немає ще в жодному місті України.

Окрім того, у Києві запустили пілотний проєкт у Дарницькому районі, де укриття можна буде відкривати дистанційно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: