fbpx
Сьогодні
Відео 14:30 03 Жов 2023

Рішення для відбудови: у столичній лікарні Охматдит завершили ремонт укриття

Укриття в НДСЛ "Охмадит" після ремонту. Фото: Скріншот з відео Державної спеціальної служби транспорту

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні НДСЛ "Охматдит" військовослужбовці Державної спеціальної служби транспорту завершили роботи з будівництва та облаштування укриття.

Про це повідомила на Фейсбук Державна спеціальна служба транспорту, пише Рубрика.

У чому проблема?

Із першого дня широкомасштабного вторгнення росії в Україну окупанти обстрілюють українські міста, об'єкти цивільної інфраструктури, лікарні, школи, дитячі садочки.

Нагадаємо, що уночі 1 червня внаслідок падіння уламків російських ракет у Києві загинули 3 людей, серед яких дитина.

Столичний мешканець Ярослав, чия дружина загинула під час цієї атаки, розповів, що люди прибігли вночі до укриття, але їм не ніхто не відкрив.

 За словами міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, після цієї трагедії виявили, що від загального фонду укриттів столиці комісія по перевірці вже оглянула 73% сховищ Києва, з яких третина виявилася непридатна. Він зазначав, що абсолютна більшість укриттів залишаються без вільного доступу.

А частина сховищ, у тому числі і критичної інфраструктури, облаштовані не належним чином.

Яке рішення?

Охматдит — це найбільша дитяча лікарня в Україні. Заклад розміщений у Києві та надає спеціалізовану висококваліфіковану медичну допомогу. Щорічно в стаціонарі на 620 лікарняних ліжках проходять лікування до 18 тисяч дітей. Також близько 20 тисяч отримують невідкладну допомогу в травматологічному пункті лікарні.

Тому у лікарні вирішили переобладнати сховище та зробити його зручним для перебування там діток підчас повітряної тривоги.

Укриття Охматдит

Підвал у НДСЛ "Охмадит" на початку повномасштабного російського вторгнення, Київ, початок 2022 р. Фото: Скріншот з відео Державної спеціальної служби транспорту

Як це працює?

Як повідомляють, у підземному укритті облаштували:

  • вентиляцію,
  • інженерні мережі,
  • санвузли,
  • кімнати для відпочинку.

Окрім того, там є все необхідне для безперервного процесу лікування.

"Дякуючи нашим військовим, ми маємо можливість дивитися з впевненістю у майбутнє. Бо діти – це наше майбутнє!" — сказав директор НДСЛ "Охмадит" Володимир Жовнір.

Нагадаємо, що Київ почав вдосконалювати систему цивільного захисту: встановили "пілотне" мобільне укриття, яке виготовлене з бетону.

Окрім того, у Києві на Печерську відбулося урочисте відкриття проєкту з ремонту укриття.

Також, у Києві укриття обладнають автоматизованою системою відкриття, аби під час повітряної тривоги до них був гарантований доступ.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: