fbpx
Сьогодні
09:06 25 Лис 2023

Основною метою був Київ: уночі росія запустила по Україні рекордну кількість дронів, понад 70 збила ППО

English version here

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Російська армія в ніч на 25 листопада завдала удару по Україні рекордною кількістю ударних безпілотників, абсолютна більшість з них була направлена на Київ.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Повітряних Сил ЗСУ.

"Цієї ночі ворог випустив по Україні рекордну кількість ударних БпЛА типу Shahed-131/136. Основний напрямок удару – Київ", зазначили повітряники.

Як повідомили у ПС, всього зафіксовано пуски близько 75 "шахедів" із двох напрямків:

  • Приморсько-Ахтарськ -рф,
  • та району Курської обл. -рф.

Протиповітряна оборона працювала у щонайменше шести областях України: Київська, Сумська, Дніпропетровська, Запорізька, Миколаївська, Кіровоградська обл.

ППО

Фото: Телеграм / Повітряні Сили ЗСУ

До відбиття повітряної атаки залучено зенітні ракетні війська, тактичну авіацію, мобільні вогневі групи, підрозділи радіоелектронної боротьби.

"В результаті протиповітряного бою цієї ночі силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії із ППО Сил оборони України, знищено 71 ударний БпЛА «Shahed-131/136». Переважна більшість – на Київщині!
Також на Дніпропетровщині знищено керовану авіаційну ракету Х-59", наголосили повітряники

Своєю чергою речник КМВА Михайло Шаманов повідомив, що у районі столиці було вражено близько 40 дронів-камікадзе.

Пізніше у КМВА додали, що "Силами та засобами ППО було уражено майже п'ять десятків повітряних цілей. (остаточні підсумкові дані щодо типу та кількості оприлюднять Повітряні Сили)".

У військовій адміністрації також наголосили, що це вже четверта атака ворожих безпілотних літальних апаратів на Київ за цей місяць.

"Цей напад дронів став наймасованішим з початку повномасштабного вторгнення! У столиці тривога тривала понад 6 годин. Символічно, що рашисти (нащадки тоталітарної радянського режиму) здійснили цю атаку в День пам'яті жертв голодоморів. Так вони продовжують геноцид України та українців", підкреслили в адміністрації.

Окрім того, протиповітряна оборона працювала:

  • у Дніпропетровській області, там вночі захисники збили ракету та 5 безпілотників.
  • Сили оборони півдня України повідомили, що у їх зоні відповідальності було знищено три "шахеда". Один дрон "приземлили" у Миколаївській області, два – у Кіровоградській. Влучань не зафіксовано.
  • у Сумській області сили ППО збили 7 "Шахедів", повідомляє ОВА.
  • ще один безпілотник ліквідували у небі над Черкаською областю. Уламки впали на відкриту територію. У кількох сусідніх будинках вибило вікна. Без потерпілих.

Що відомо про атаку БпЛА на столицю у ніч на 25 листопада

Нагадаємо, що з ночі й до ранку на 25 листопада російські дрони-камікадзе масовано атакували Київ: працювала ППО, внаслідок збиття ворожих безпілотників сталося загорання на території дитячого садка та влучання у п'ятиповерхівку.

"Велика кількість ворожих БпЛА заходять на Київ з різних напрямків! Наполегливо просимо перебувати в укриттях до відбою тривоги!.В Києві працює ППО. Перебувайте в укриттях", наголосив Попко.

Загальна інформація щодо влучань та постраждалих

  • У Печерському районі уламки збитого дрона впали на відкриту місцевість.
  • У Солом'янському районі уламки впали на дитячий садок та житловий будинок. Двоє жінок заблоковані у зруйнованому житлі. Також постраждала 11-річна дитина, гостра реакція на стрес.
  • У Голосіївському районі уламки впали на чотирьохповерхівку.
  • У Дніпровському районі невеликий уламок впав на сходову клітину верхнього поверху.
Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: