fbpx
Сьогодні
19:58 21 Лис 2023

Російські загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку, – речник Сил оборони

Фото з відкритих джерел

Російська армія знизила інтенсивність атак у напрямку Авдіївки, однак не полишає спроб її оточити.

Про це сказав речник Об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Рубрика.

«В операційній зоні ОСУВ «Таврія» загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку. Сьогодні вони безуспішно штурмували східніше Новобахмутівки і в районах Сєвєрного та Авдіївки. Загалом за день українські військовослужбовці відбили 8 ворожих атак», – повідомив речник.

За його словами, нині російські окупанти зменшили кількість штурмових дій і авіаударів, але продовжують цинічно ігнорувати закони та звичаї ведення війни, зокрема, стріляють по медиках і евакуаційних машинах.

Що відомо про ситуацію поблизу Авдіївки

Як ми писали, розвідувальний центр Сил оборони Естонії заявив, що найближчими тижнями рф продовжить підтримувати інтенсивність бойових дій з метою захоплення міста Авдіївка у Донецькій області до кінця цього року.

У британській розвідці стверджують, що на Донеччині активні штурми окупаційних військ у районі Авдіївки призвели до збільшення втрат в армії рф у війні проти України на 90%.

Відмітимо, що Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний зазначив, що за місяць, як росіяни почали активно штурмувати околиці Авдіївки на Донеччині, росія втратила близько 10 тисяч солдатів на цьому напрямку.

Протягом минулого тижня найбільш інтенсивні наземні бої точилися на трьох ділянках фронту та жодна зі сторін не досягла прогресу, однак російські війська на Донеччині під Авдіївкою несуть особливо важків втрати.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: