fbpx
Сьогодні
08:00 25 Лис 2023

Ворожі дрони вночі масовано атакували столицю: уламки БпЛА впали на будинок та дитсадок, є постраждалі

Фото: A. Gusev / Pacific Press

У ніч на 25 листопада російські дрони-камікадзе масовано кілька годин поспіль атакують Київ: працює ППО, внаслідок збиття ворожих безпілотників сталося загорання на території дитячого садка та влучання у п'ятиповерхівку.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм керівника КМВА Сергія Попка, Телеграм голови Києва Віталія Кличка.

Спочатку у Повітряних Силах повідомили про чергову атаку ворожими БпЛА низки областей. Згодом у Києві оголосили повітряну тривогу. У КМВА попередили про атаку дронів та закликали не ігнорувати повітряну тривогу.

Пізніше у військовій адміністрації зауважили, що в повітряному просторі Київщини та столиці зафіксовали безпілотники. Сили протиповітряяної оборони працюють по цілях.

"Велика кількість ворожих БпЛА заходять на Київ з різних напрямків! Наполегливо просимо перебувати в укриттях до відбою тривоги!. В Києві працює ППО. Перебувайте в укриттях", наголосив Попко.

Своєю чергою, о 5:25 Кличко написав, що в столиці гучно.

"У столиці голосно. Сили ППО збивають російські БПЛА. Ще кілька груп "Шахедів" йдуть на Київ. Залишайтеся в укриттях!", підкреслив він.

У КМВА зауважили, що уламки дронів-камікадзе впали у Печерському та Солом'янському районах Києва.

"У Печерському районі столиці падіння уламків збитого БПЛА. Усі служби прямують на місце. Виклики медиків у Солом'янському районі. Бригади виїхали", – повідомив очільник столиці.

Попко зауважив, що через падіння уламків безпілотника в Солом'янському районі Києва сталося займання на території дитячого садка.

"В наслідок збиття ворожих БпЛА та падіння уламків в Солом'янському районі сталося загорання на території дитячого садочку. Інформація щодо постраждалих уточнюється. Задіяні усі екстрені служби", – повідомив керівник військової адміністрації.

Своєю чергою Кличко повідомив, що пожежа відбулася і в приміщенні дитячого садка.

"У Соломʼянському районі, внаслідок падіння уламків БПЛА, сталося загоряння в приміщенні дитсадка. Також у цьому районі загоряння на відкритій місцевості. Пожежно-рятувальні служби на місці", – повідомив Кличко.

Також від вибухів сталися пошкодження кількох будинків.

Зі слів Попка, у Солом'янському районі у деяких будинках зафіксовано пошкодження вікон у квартирах.

"В наслідок збиття ворожих БпЛА в Солом'янському районі, в окремих будинках зафіксовано пошкодження вікон в квартирах. Перебувайте в укриттях, тримайтеся подалі від вікон та скла. Бойова робота сил ППО триває", зазначив очільник КМВА.

Пізніше о 06:13 Кличко повідомив, що через падіння уламків спалахнула пожежа.

"У Соломʼянському районі загоряння в кількох місцях – у житловому будинку та нежитлових приміщеннях. Також у Соломʼянському районі постраждала 11-річна дитина. Гостра реакція на стрес. Медики надають допомогу на місці", наголосив голова Києва.

Кличко також повідомив про двох постраждалих у Солом'янському районі Києва. Також медиків викликали до Подільського району столиці.

"На цей час у Соломʼянському районі двоє постраждалих. Обом медики надали допомогу на місці. Також виклик медиків у Подільський район та ще один – у Соломʼянський. Атака на столицю триває. Залишайтеся в укриттях!", – написав очільник Києва.

Через деякий час Кличко написав, що у п'ятиповерхівці у Солом'янському районі сталася руйнація на другому поверсі. Заблоковано дві жінки.

"У житловому будинку в Соломʼянському районі, внаслідок падіння уламків БПЛА, сталося руйнування на другому поверсі пʼятиповерхівки. Рятувальники здійснюють роботи з деблокування двох жінок", – повідомив мер Києва

Начальник КГВА Попко повідомив про спалах нежитлового приміщення.

"Внаслідок відбиття атаки ворожих БпЛА на Київ, в Солом'янському районі сталося загоряння в нежитловому приміщенні на площі 100 кв м.
Інформація щодо постраждалих уточнюється. Атака ворожих дронів ще не закінчилася. Перебувайте в укриттях до відбою", – написав Попко.

Оновлено 06:50

Кличко повідомив, що уламки безпілотника впали на багатоповерховий будинок. Рятувальники та медики їдуть на місце. Пізніше додав:

"У багатоповерхівці в Дніпровському районі невеликий уламок дрону впав на сходову клітину верхнього поверху. Загоряння немає. Потерпілих наразі не виявили. Рятувальники оглядають дах та технічний поверх будинку".

Окрім того, за даними КМВА, падіння уламків сталося:

  • в Голосіївському районі уламки упали на 4-поверховий житловий будинок. Інформацію уточнюють.
  • у Печерському районі – також на незабудовану територію. Попередньо без наслідків.
Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: