fbpx
Сьогодні
19:00 24 Лис 2023

Київщина отримала гуманітарний вантаж енергоефективних лампочок: як працює це рішення

English version here

Фото: freepik.com

Київська область отримала понад 760 тисяч енергоефективних лампочок від  благодійної організації "UAIM Humanitarian Fund" та обʼєднаної ініціативи для підтримки Сил оборони України та надання гуманітарної допомоги населенню на прифронтових і тимчасово окупованих територіях "Кримський Фронт".

Про це повідомляє Київська ОВА, інформує Рубрика.

У чому проблема?

Від початку загарбницької війни проти України росія вдається до дедалі огидніших воєнних злочинів, одним з яких є цілеспрямоване бомбардування критичної інфраструктури. Тобто енергетика також є фронтом у цій війні.

Станом на 22 листопада в енергетичній системі України зафіксували дефіцит електроенергії, тому українців закликали ощадливо споживати ресурс протягом доби.

Основними причинами дефіциту є:

  • збільшення споживання через похолодання,
  • підвищена аварійність блоків електростанцій,
  • недостатність обсягів імпорту електроенергії з ЄС.

Також через обстріли є нові пошкодження в мережах обленерго в Донецькій, Запорізькій, Харківській областях.

Яке рішення?

Благодійна організація "UAIM Humanitarian Fund" та обʼєднана ініціатива для підтримки Сил оборони України та надання гуманітарної допомоги населенню на прифронтових і тимчасово окупованих територіях "Кримський Фронт" передали Київській обласній військовій адміністрації 767 800 LED-ламп.

Як це працює?

Енергоощадні лампи отримали вже всі райони області. Їх розподіляють серед соціальних, медичних та освітніх закладів пристоличного регіону.

Завдяки підтримці благодійників та волонтерів, які не припиняють допомагати у відновленні Київщини, школи та лікарні, а також люди, які найбільше цього потребують, отримають енергоефективні лампочки. Це дозволить зменшити споживання електроенергії, що знизить навантаження на енергетику в зимовий період, та заощадити кошти.

"UAIM Humanitarian Fund" та "Кримський Фронт" вже передали таку благодійну допомогу Миколаївській та Херсонській областям.

Це матиме позитивний вплив на українську енергосистему.

У Мінекономіки кажуть, що частка населення в структурі споживання світла в Україні становить 40%. Перехід на енергоефективні лампи скоротить споживання на 7-10% у пікові моменти.

Це суттєво зменшить дефіцит електроенергії в системі.

Що відомо про захист енергетичної системи України

12 серпня в Міненерго повідомили, що планові ремонти на енергетичних об'єктах України йдуть за графіком, однак найгірша ситуація з підготовкою до нового опалювального сезону спостерігається у прикордонних із росією областях, а також на прифронтових територіях.

Нагадаємо, що 27 вересня голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час форуму Forbes "Енергія бізнесу" повідомив, що навколо Трипільської та Зміївської ТЕС, які входять до складу Центренерго, зводять захисні споруди.

Проте в "Укренерго" готуються до найгіршого сценарію взимку та населенню радять по можливості придбати автономні джерела живлення.

Як зауважував міністр енергетики України Герман Галущенко, в Україні під час масованих російських атак, окупанти можуть завдати масштабної шкоди енергосистеми, тому блекаути можливі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: