fbpx
Сьогодні
15:56 20 Лис 2023

У Литві штрафуватимуть за недотримання санкцій: отримані кошти направлять на відновлення України

English version here

Литва накладатиме штрафи за недотримання міжнародних санкцій. При цьому отримані кошти будуть перераховані до Фонду співробітництва з метою розвитку для відновлення України.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на LRT.

За поправку до Закону про співпрацю з метою розвитку та гуманітарної допомоги проголосували 99 членів Сейму. Згідно з прийнятим рішенням, до Фонду надходитимуть кошти від штрафів і конфіскованих активів у разі недотримання міжнародних або національних санкцій.

У поправці також уточнюється, що ці кошти будуть використовуватися виключно для підтримки, пов'язаної з відновленням України після російської агресії.

Зазначається, що ця поправка діятиме протягом десяти років, до січня 2034 року.

"Мета полягає в тому, щоб Литва зробила єдиний внесок у відновлення України і продемонструвала свою тверду прихильність підтримці України перед обличчям російської агресії", – заявила заступниця міністра закордонних справ Йовіта Нелюпшене.

За її словами, Литва вживатиме заходів щодо сприяння відновленню України самостійно, не чекаючи рішень Європейського Союзу або на міжнародному рівні.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, Євросоюз спільно з Єврокомісією представили Раді ЄС свої пропозиції щодо 12-го пакета санкцій проти Росії.

З початку російського військового вторгнення ЄС вже застосував проти Росії 11 пакетів індивідуальних та секторальних економічних санкцій, які є складовою стратегії ЄС щодо обмеження здатності Кремля фінансувати свою «машину війни», вести агресивну політику проти сусідів та вести загарбницьку війну, у порушення головних принципів Хартії ООН.

Водночас ЄС продовжує надавати Україні суттєву політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову підтримку. З лютого 2022 року ЄС та країни-члени надали Україні таку допомогу на загальну суму, що перевищує 82 млрд євро.

Допомога від Литви

Нещодавно стало відомо, що пошкоджені танки Leopard, які зазнали пошкоджень під час бойових дій в Україні, будуть відремонтовані в Литві.

Також Литва наступного року виділить на допомогу Україні близько 340 млн євро. Частину грошей витратять на сферу освіти.

Місяць тому Литва передала комплекти радіолокаційного обладнання для потреб Військово-морських сил України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: