fbpx
Сьогодні
14:40 05 Жов 2023

Наступного року Литва планує виділити на допомогу Україні €340 мільйонів

English version here

Фото: З відкритих джерел

На 2024 рік уряд Литви до витратної частини бюджету планує включити підтримку України на суму 340 мільйонів євро.

Про це заявила прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, пише національний мовник LRT.

"По Україні (витрати на допомогу у 2024 році – ред.) ми оцінюємо загалом близько в 0,4% ВВП, тобто приблизно 340 мільйонів євро", – сказала Шимоніте.

Литовська урядовиця наголосила, що потреби, пов'язані з Україною є "дуже важливі" для Литви. Це не тільки підтримка українських воєнних біженців, але й загальна підтримка України.

Особливо в тому випадку, якщо країнам Європейського Союзу не вдасться узгодити бюджет підтримки України в 50 мільярдів євро, підкреслила прем'єр.

Нагадаємо, що литовський уряд розгляне проєкт бюджету на 2024 рік у четвер, 5 жовтня.

Як повідомляли, 3 жовтня Європейський парламент ухвалив резолюцію на підтримку пропозицій Єврокомісії щодо перегляду багаторічного бюджету ЄС на 2021-2027 роки. Документ, зокрема, містить положення про утворення спеціального Українського фонду розміром 50 мільярдів євро.

Що відомо про військову допомогу Україні від Литви

Нагадаємо, 24 серпня Литва оголосила про передачу Україні пакета військової допомоги, який містив боєприпаси до гранатометів Carl Gustaf, гвинтівки, радіолокаційні комплекси морського спостереження, боєприпаси калібру 5,56 мм, генератори, антидронні системи.

Також, як писала Рубрика, наприкінці червня Литва передала Україні дві установки NASAMS, 10 бронетранспортерів M113 та боєприпаси, після чого загальний обсяг литовської військової допомоги Україні сягнув 0,5 млрд євро.

Окрім того, у Литві стартувала акція зі збору 300 тисяч євро для закупівлі 500 дронів-камікадзе для України.

Зауважимо, що литовський президент Гітанас Науседа в ефірі телерадіокомпанії LRT зазначив, що корупція в Україні чинить значний вплив на країни Заходу під час ухвалення рішень про постачання зброї Києву.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: