fbpx
Сьогодні
12:27 24 Лип 2023

Голові Державної судової адміністрації повідомили про підозру у хабарництві

Голові Державної судової адміністрації України повідомили про підозру у хабарництві.

Про це інформують пресслужби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

"НАБУ викрили голову Державної судової адміністрації України на підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям Верховного Суду за винесення рішення на користь комерційного підприємства", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляє САП, за процесуального керівництва прокурорів САП детективи НАБУ викрили голову Державної судової адміністрації України на підбурюванні до надання неправомірної вигоди суддям Верховного Суду за винесення рішення на користь комерційного підприємства.

У межах досудового розслідування встановлено, голова ДСА України у березні поточного року отримав від фізичної особи 7,5 тис. дол. США. Частину цих коштів він мав залишити собі, а 5 тис. дол. США начебто передати суддям за винесення рішення в інтересах комерційного підприємства.

У подальшому голова ДСА повідомляв особу про те, що питання вирішується, і що він спілкувався про обставини справи з головою Верховного Суду. Водночас затримку у прийнятті рішення пояснював об'єктивними причинами.

Після викриття колишнього Голови Верховного Суду, посадовець продовжував переконувати, що обумовлене рішення буде прийнято і з цього приводу він планує поспілкуватися з Головою одного з касаційних судів.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, зокрема обшуки за місцем роботи голови ДСА України.

Попередня кваліфікація дій голови ДСА – ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369, ч. 2 ст. 190 КК України.

Деталі – згодом.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: