fbpx
Сьогодні
20:59 13 Лис 2023

"Армія дронів" за тиждень знищила 220 одиниць російської техніки, – Федоров

English version here

Фото: Фейсбук / Михайло Федоров

За тиждень (з 6 до 13 листопада) українські військові за допомогою проєкту «Армія дронів» уразили 220 одиниць російської техніки.

Про таке повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.
Він зазначив, що росіяни втратили, зокрема:
  • 39 танків;
  • 57 гармат;
  • 51 вантажівка;
  • 34 броньовані машини.

«Важливо, що на кожну цифру є відео, яке підтверджує враження техніки або позицій», — наголосив Федоров. 

Армія дронів

Що відомо про проєкт "Армія дронів"

Нагадаємо, що у липні 2022 року Мінцифра спільно з Міноборони, Генштабом ЗСУ, Держспецзв'язку в межах фандрейзингової платформи UNITED24 оголосили перший збір на Армію дронів.

Отже, армії дронів вже понад рік. За цей час в Україні створили масове виробництво безпілотників, ударні роти БпЛА та навчання операторів дронів — це головні досягнення проєкту.

Окрім того, за рік фандрейзингова платформа "United 24" зібрала 325 мільйонів доларів, а в рамках проєкту "Армія дронів" в Україні вже підготовлено 10 тисяч операторів БпЛА.

Як зазначав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, в Україні порівняно з минулим роком більш ніж в 100 разів збільшено виробництво та кількість дронів.

Наразі в Україні, як відзначив він, справжній бум виробництва дронів. Зокрема, через те, що уряду вдалося спростити процедури для розробників, а також виробників озброєння та військової техніки.

Зокрема Кабінет міністрів виділив в поточному році 40 мільярдів гривень для інвестицій в українських виробників безпілотників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: