fbpx
Сьогодні
16:30 14 Лис 2023

Американський режисер у Львові знімає фільм про важкопоранених дітей: навіщо це рішення 

Фото: Фейсбук / UNBROKEN Ukraine

У Національному реабілітаційному центрі "Незламні" (UNBROKEN) обласного центру Львів автор номінованого на "Оскар" кінострічки про Революцію Гідності "Зима у вогні", американський режисер Євген Афінеєвський знімає документальний фільм про поранених під час повномасштабного вторгнення дітей.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук UNBROKEN Ukraine.

У чому проблема?

За даними Офісу Генпрокурора, станом на 5 листопада з початку повномасштабного вторгнення росії постраждали 1653 дитини, серед них – 510 загиблих неповнолітніх: отримали поранення різного ступеня тяжкості 1143.

Ювенальні прокурори наголошують, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Війна триває і кількість її жертв зростає щодня, від рук агресора продовжують гинути та страждати діти, які отримали важкі поранення, а також отримали тяжку психологічну травму.

Яке рішення?

Нагадаємо, що стрічка Євгена Афінеєвського "Зима у вогні" була номінована на "Оскар" у 2016 році в категорії "Найкращий документальний повнометражний фільм".

Друга робота режисера про Україну "Свобода у вогні" вийшла у 2022 році і присвячена страшним подіям, які нашим громадянам доводиться переживати через російську агресію.

Третя стрічка буде продовженням двох попередніх, але з фокусом уваги на дітях, які потерпають від війни. Її вихід режисер планує на кінець весни 2024 року.

"Відомий американський режисер Євген Афінеєвський, автор номінованого на "Оскар" фільму про Революцію Гідності "Зима у вогні", завітав у Національний реабілітаційний центр "Незламні", зазначили у центрі.

Саме про історії цих маленьких українців кінорежисер хоче розповісти всьому світу, аби ніхто не забував, що в Україні триває російська агресія уже рік та 9 місяців.

Як це працює?

"Нині у Львові він знімає вже свою третю документальну стрічку про Україну. Цього разу — про поранених під час повномасштабного вторгнення дітей.

Героями нового фільму режисера, серед інших, стануть маленькі пацієнти нашого Центру, які заледве вижили після ворожих атак та на все життя матимуть на своїх тілах відбитки російської агресії", зауважили в UNBROKEN.

американський режисер Євген Афінеєвський у Львові

Фото: Фейсбук / UNBROKEN Ukraine

Зокрема, режисер у фільмі розповість історії:

  • 12-річної Яни Степаненко, яка втратила ноги під час ракетного удару по вокзалу у Краматорську,
американський режисер Євген Афінеєвський у Львові

Фото: Фейсбук / UNBROKEN Ukraine

  • 8-річного Ромчика Олексіва, який отримав опіки 45% тіла під час масованого терористичного удару по Вінниці,
  • 13-річного Стаса Ляха, який зазнав важкого поранення мозку, коли мирно спав в своєму домі на Харківщині.
американський режисер Євген Афінеєвський у Львові

Фото: Фейсбук / UNBROKEN Ukraine

  • братів Янковських, 15-річного Володі та 9-річного Якова, з Одещини і 11-річної Вероніки з Вугледара.

Останні троє дітей внаслідок російських атак опинилися під завалами та осиротіли.

Окрім того у центрі додали, що збройна агресія ворога також свої залишає глибокі сліди і на ментальному здоровʼї маленьких українців. Про психологічну допомогу для дітей спілкувалися зі спеціалістами Центру ментального здоровʼя.

Як писала Рубрика, сьогодні в Україні немає дитини, яка тією чи іншою мірою не зазнала би впливу війни. Пережитий стрес — якщо з ним не працювати — може спричинити проблеми з фізичним і ментальним здоровʼям. Водночас діти мають високий потенціал до відновлення.

Як активувати цей потенціал, розповідають експерти. Читайте докладніше у нашому матеріалі: "Як зберегти фізичне та ментальне здоров'я дитини під час війни: досвід провідних психологів".

Довідка

Національний реабілітаційний центр "Незламні" – це місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють.

Окрім того, у Центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Проєкт реалізується Першим медичним об'єднанням Львова та Львівською міською радою за підтримки Міністерства охорони здоров'я України.

Нагадаємо, в Україні вийшов документальний проєкт "Незламні діти. Я чекаю", який розповідає історії маленьких українців, що зіткнулися з російською агресією.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: