fbpx
Сьогодні
Фото 15:21 11 Вер 2023

На Київщині провели семінар-тренінг "Ментальне здоров'я молоді": для чого це рішення

English version here

Фото: t.me/kyivoda

У Київській області в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" провели семінар-тренінг "Ментальне здоров'я молоді".

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Київської обласної військової адміністрації, пише Рубрика.

У чому проблема?

З кожним днем кількість людей, які будуть відчувати наслідки для свого психічного здоров'я буде зростати. Навіть тих, хто зміг стійко перенести перші місяці війни, чекає ментальне виснаження, адже звикання до постійного перебування в умовах війни також може мати негативний вплив на психічне здоров'я.

Ця війна, навіть після того, як закінчиться нашою перемогою, "відіграватиметься" на психіці щонайменше найближчі сім-десять років. 

Яке рішення?

"На Київщині провели семінар-тренінг "Ментальне здоров'я молоді. Семінар-тренінг провели в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров'я "Ти як?" за ініціативи Олени Зеленської", – йдеться в повідомленні.

Як це працює?

Зазначається, що захід провели для представників і волонтерів молодіжних центрів та просторів, інститутів громадянського суспільства, координаторів "Активні парки – локації здорової України", для людей, які працюють чи планують впроваджувати роботу щодо формування ментального здоров'я населення в області.

Учасники обговорили інструменти для розвитку психологічної стійкості молоді, знайомилися й опановували ефективні практики, які сприятимуть контролю над емоціями і стресом та допоможуть дбати про свій внутрішній стан.

Навчання провела психологиня Людмила Романенко.

Фото: t.me/kyivoda

Також відбулася презентація інтерактивного інструменту дослідження потреб молоді, її психоемоційного стану та ментального здоров'я U-Report. Це глобальний молодіжний проєкт для проведення щотижневих актуальних опитувань серед підлітків і молоді через соцмережі.

Фото: t.me/kyivoda

Нагадаємо, "Рубрика" зібрала номери, за якими українцям можуть допомогти впоратися з емоційним виснаженням та почуттями, що здаються сильнішими за вас самих.

Також повідомлялось, що в Україні запускають національний проєкт підтримки жінок із родин військовослужбовців "Плюс-Плюс".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: