fbpx
Сьогодні
10:43 13 Лис 2023

Уперше за 7 років українські жіноча збірна України виграла "золото" на етапі Кубку світу

English version here

Фото: facebook.com/fie.org

Жіноча збірна України з фехтування на шпагах здобула перемогу над фехтувальницями з Південної Кореї – 41:40 у фіналі етапу Кубка світу в італійському Леньяно. Це перша перемога з 2016 року.

Про це пише видання "Суспільне Спорт", інформує Рубрика.

Збірну України представили:

  • Влада Харькова,
  • Олена Кривицька,
  • Інна Бровко,
  • Джоан Фейбі Бежура.

На шляху до фіналу українки здолали:

  • Естонію (39:34),
  • Італію (45:36),
  • Гонгконг (45:40).

У фіналі етапу Кубку світу українки зустрілися зі збірною Південної Кореї, у складі якої виступали призерки Олімпіади-2020 та чемпіонки світу Кан Йон Мі та Сон Се Ра.

Це протистояння турніру завершилось перемогою України з рахунком 41:40.

"Це перше "золото" у жіночій шпазі серед команд з 14 жовтня 2016 року, коли Україна перемогла на етапі в китайському Сучжоу. Тоді Україна також у фіналі здолала Південну Корею", — зазначає видання.

Фото: facebook.com/fie.org

Крім того, в олімпійській кваліфікації Україна піднялась на п'яте місце та є найкращою командою Європи, яка наразі не здобула пряму путівку на Ігри-2024.

Відтак Україна претендує на олімпійську ліцензію за континентальною квотою.

Як повідомлялось, українська стрибунка Ярослава Магучіх опинилася серед 11 номінанток престижної премії "Найкраща легкоатлетка світу-2023", яких визначила Міжнародна федерація легкої атлетики.

Нагадаємо, що у березні в Брюсселі українській стрибунці у висоту Ярославі Магучіх, яка стала єдиною легкоатлеткою, якій підкорилася висота 2.00 м, вдалося здобути золоту медаль на етапі "Діамантової ліги".

Також, у вересні українська легкоатлетка після двох срібних медалей тріумфувала на світовій першості. Вона вперше за свою кар'єру стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту та другою українкою, яка здобула цей титул.

Рубрика:
Спорт Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: