fbpx
Сьогодні
22:10 12 Жов 2023

"Найкраща легкоатлетка світу-2023": українка стала номінанткою престижної премії

Фото: Wanda Diamond League

Українська стрибунка Ярослава Магучіх опинилася серед 11 номінанток престижної премії "Найкраща легкоатлетка світу-2023", яких визначила Міжнародна федерація легкої атлетики.

Про це повідомили в Національному олімпійському комітеті України, пише Рубрика.

Як зазначили в комітеті, українська стрибунка у висоту є лідеркою світового сезону. Окрім того, у 2023-му вона стала чемпіонкою світу і перемогла у фіналі "Діамантової ліги".

Також у відомстві наголосили, що 22-річна спортсменка з Дніпра — вже у трійці претенденток на нагороду найкращої спортсменки року від European Athletics.

Хто ще входить до списку номінанток на нагороду, окрім Магучіх?

  • Тігст Ассефа (Ефіопія) — чемпіонка Берлінського марафону, який пробігла з новим світовим рекордом у 2:11:53 години.
  • Фемке Бол (Нідерланди) — чемпіонка світу з бігу на 400 метрів з/б та естафеті 4х400 метрів. Вдруге поспіль відстояла титул Діамантової ліги в бігу на 400 метрів з/б.
  • Шеріка Джексон (Ямайка) — чемпіонка світу з бігу на 200 метрів, володарка світового "срібла" у 100-метрівці. Володарка титулів Діамантової ліги з бігу на 100 та 200 метрів.
  • Фейт Кіп'єгон (Кенія) — чемпіонка світу з бігу на 1500 та 5000 метрів. Чинна чемпіонка Діамантової ліги на дистанції у 1500 метрів.
  • Гарука Кітаґукі (Японія) — чемпіонка світу та Діамантової ліги з метання списа.
  • Марія Перес (Іспанія) — чемпіонка світу зі спортивної ходьби на дистанціях у 20 і 35 кілометрів.
  • Гудаф Цегай (Ефіопія) — чемпіонка світу з бігу на 10000 метрів. Володарка титулу Діамантової ліги на дистанції у 5000 метрів.
  • Шакаррі Річардсон (США) — чемпіонка світу з бігу на 100 метрів та естафеті 4х100 метрів. Бронзова призерка ЧС-2023 з бігу на 200 метрів.
  • Юлімар Рохас (Венесуела) — чемпіонка світу з потрійного стрибка. Вдруге поспіль захистила титул Діамантової ліги у цій дисципліні.
  • Вінфред Яві (Бахрейн) — чемпіонка світу та Діамантової ліги з бігу на 3000 метрів з перешкодами.

Як підтримати українську стрибунку у фанатському голосуванні?

Вболівальники можуть долучитися до голосування в соціальних мережах. Для цього необхідно вподобати іменні дописи Магучіх на сторінках World Athletics у Facebook тут або Instagram чи зробити репост допису в мережі X (раніше — Twitter).

Фанатське голосування складатиме 25% від підсумкового розподілу голосів за спортсменок та залишатиметься відкритим до 28 жовтня.

Ім'я переможниці стане відоме 11 грудня.

Нагадаємо, що у березні в Брюсселі українській стрибунці у висоту Ярославі Магучіх, яка стала єдиною легкоатлеткою, якій підкорилася висота 2.00 м, вдалося здобути золоту медаль на етапі "Діамантової ліги".

Також, у вересні українська легкоатлетка після двох срібних медалей тріумфувала на світовій першості. Вона вперше за свою кар'єру стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту та другою українкою, яка здобула цей титул.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: