fbpx
Сьогодні
11:59 31 Жов 2023

Киянка під час марафону пробігла рекордну дистанцію з дитиною у візочку в пам’ять про загиблого брата

Фото: Фейсбук / Лана Вєтрова

Мешканка Києва Вікторія Співаковська з дитиною у візочку пробігла понад 42 км під час марафону, присвяченому захисникам України. Вона увійде до Національного Реєстру Рекордів.

Про це повідомила керівниця реєстру Лана Вєтрова у Facebook, пише Рубрика.

Жінка подолала марафонську дистанцію у пам'ять про її молодшого брата-військового Остапа Оністрата, який загинув 2 червня 2023 року під Вугледаром за місяць до свого 22-річчя.

Тепер марафон Вікторії Співаковської увійде до Національного Реєстру Рекордів.

"Коли Вікторія фінішувала, всі люди на ВДНГ згуртувались, щоб вітати її аплодисментами. І навіть при таких гучних оплесках дитина у візку спала, тобто, чим могла допомагала мамі бігти", – також розповіла вона.

Нагадаємо, "Найдовший у світі марафон" пройшов 29 жовтня у столиці, але участь можна було взяти дистанційно в будь-якій точці світу.

У забігу взяли участь близько 12 тисяч людей по всьому світові, зокрема 1600 – у Києві

Бігуни могли присвятити дистанцію, яку пробігли, військовим, зокрема загиблим героям, медикам, волонтерам, рятувальникам та іншим людям, які наближають перемогу.

Організатори заходу мали на меті:

  • зібрати кошти для української ППО,
  • нагадати світовій спільноті про війну в Україні.

Кошти, зібрані під час забігу, перерахують до благодійного фонду "Повернись живим".

До марафону долучилися й визволені з полону бійці "Азову", щоб у складі з представниками Асоціації сімей захисників Азовсталі нагадати світові про полонених захисників Маріуполя.

У марафоні також взяли участь люди з протезуваннями, що відновлюються у Національному реабілітаційному центрі "Незламні".

Довідка

Проєкт "Найдовший у світі марафон" створено "Новою поштою". Довжина дистанції на локації забігу в Києві становила 1 кілометр. Приєднатися до забігу можна було з будь-якої точки планети, в будь-який час – за таких обставин фіксована дистанція не встановлювалася.

Рубрика повідомляла, що для "Найдовшого у світі марафону" "Нова пошта" у колаборації з українськими брендами PAKA та DF Original випустила колекцію благодійного спортивного мерчу.

Рубрика:
Спорт Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: