fbpx
Сьогодні
08:35 11 Лис 2023

Під час нічної атаки столиці сили ППО знищили всі ворожі цілі

Фото: Генштаб ЗСУ

Російські загарбники ввечері, 10 листопада, запустили по Києву безпілотники: протиповітряна оборона збила всі дрони-камікадзе типу Shahed.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Телеграм КМВА.

У військовій адміністрації повідомили, що окупанти запустили БпЛА з південного напрямку. Під час атаки сили української протиповітряної оборони знищили всі ворожі цілі ще на підступах до Києва. За попередніми даними, в самій столиці без жертв та руйнувань.

"Існує велика ймовірність, що ворог таким чином перевіряє систему ППО Києва. Тому не ігноруйте сигнали повітряної тривоги", закликали в КМВА.

Нагадаємо, в ISW заявляли, що для ударів по українських тилах російські загарбники почали поєднувати ракети, керовані бомби та ударні безпілотники: таким чином вони намагаються знайти прогалини в українській протиповітряній обороні, готуючись до ударів взимку.

Що відомо про атаки країни-агресорки по Києву

Повітряні сили ЗСУ увечері, 10 листопада, попередили про загрозу застосування ударних БпЛА у низці областей України. Безпілотники фіксували у низці областей, а в Києві працювала ППО.

Пізніше вибухи пролунали в Одеській області. Там під час  вечірньої повітряної тривоги зафіксовано два "прильоти". Через російські обстріли постраждали три людини.

А вранці ворог атакував Київ та область балістикою, у столиці пролунали сильні вибухи, після чого оголосили повітряну тривогу.

Також нагадаємо, що 21 вересня росіяни теж влаштували масований ракетний обстріл України. Під ударом опинилися Київ, Рівне, Харків, Черкаси та Хмельницький.

Тоді в небі над столицею та його околицями сили протиповітряної оборони знищили 20 ворожих цілей, ймовірно крилатих ракет типу Х-101/555/55.

Начальник КМВА Сергій Попко заявив, що навколо столиці побудована багаторівнева система протиповітряної оборони (ППО), яка складається з різних видів озброєння. Водночас жодна ППО, в тому числі і столиці, не гарантує повний захист. 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: