fbpx
Сьогодні
Фото 10:59 11 Лис 2023

КМВА: окупанти "Іскандером" атакували вранці столицю після паузи у 52 дні - показали наслідки

Фото: МВС

11 листопада, вранці, російські агресори випустили у бік Києва балістичну ракету "Іскандер"

Про це пише Рубрика, посилаючись на керівника КМВА Сергій Попка, Київська ОВА.

Як повідомляють у військовій адміністрації, приблизно о 8:00 в бік міста була запущена балістична повітряна ціль, за попередніми даними типу "Іскандер".

"Після тривалої паузи в 52 дні, ворог поновив ракетні атаки по Києву! До Києва ракета не долетіла, сили та засоби протиповітряної оборони знищили її на підльоті до столиці", підкреслив Попко.

Київщина, обстріл

Фото: МВС

За даними Київської ОВА в одному з районів області "дві ракети влучили в поле між двома населеними пунктами". Влучань в об'єкти критичної або житлової інфраструктури не зафіксовано.

"Проте вибуховою хвилею пошкоджено 5 приватних житлових будинків. Зокрема, покрівлі, вибиті вікна", – підсумували в КОВА.

Київщина, обстріл

Фото: МВС

Київщина, обстріл

Фото: МВС

Нагадаємо, зранку, 11 листопада, у столиці пролунали сильні вибухи, після чого в Києві оголосили повітряну тривогу.

Пізніше очільник міста повідомив, що сильні вибухи пролунали на лівому березі столиці. За попередньою інформацією, спрацювали сили ППО по балістичних ракетах.

Своєю чергою речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат підтвердив удар по Києву балістикою та пояснив, чому тривога не була оголошена одразу.

Що відомо про нічну атаку країни-агресорки

Повітряні сили ЗСУ увечері, 10 листопада, попередили про загрозу застосування ударних БпЛА у низці областей України. Безпілотники фіксували у низці областей, а в Києві працювала ППО.

Пізніше вибухи пролунали в Одеській області. Там під час  вечірньої повітряної тривоги зафіксовано два "прильоти". Через російські обстріли постраждали три людини.

Окрім того, під час нічної атаки столиці сили ППО знищили всі ворожі цілі.

До того ж Повітряні Сили відбили нічні ворожі атаки БпЛА на мирні міста, знищивши 19 дронів-камікадзе.

Нагадаємо, в ISW заявляли, що для ударів по українських тилах російські загарбники почали поєднувати ракети, керовані бомби та ударні безпілотники: таким чином вони намагаються знайти прогалини в українській протиповітряній обороні, готуючись до ударів взимку.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: