fbpx
Сьогодні
21:59 08 Лис 2023

На Авдіївському напрямку українські військові тримають оборону, – Тарнавський

На Таврійському напрямку російська армія минулої доби втратила 505 осіб. Українські бійці стійко тримають оборону в районі Авдіївки.

Про це командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" генерал Олександр Тарнавський повідомив у Телеграмі, передає Рубрика.

Зазначається, що на Таврійському напрямку ворог завдав 18 авіаударів, провів 40 бойових зіткнень та здійснив 1042 артобстріли.

"Наші бійці стійко тримають оборону на Авдіївському напрямку. Безуспішними були наступальні дії противника в районах населених пунктів Степове, Авдіївка, Тоненьке, Первомайське, Мар'їнки, Старомайорського Донецької області", – зазначив Тарнавський.

Підрозділи ракетних військ та артилерії зі складу ОСУВ Таврія протягом доби виконали 1488 вогневих завдань.

"Загальні втрати ворога склали 505 осіб. 1 окупант здався в полон", – підкреслив Тарнавський.

Також знищено 19 одиниць військової техніки. Зокрема, сім БММ, артсистему, два ПТРК, три БпЛА, п'ять автомобілів та одну одиницю спецтехніки.

Водночас, триває ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку.

Що відомо про ситуацію поблизу Авдіївки

Як ми писали, розвідувальний центр Сил оборони Естонії заявив, що найближчими тижнями рф продовжить підтримувати інтенсивність бойових дій з метою захоплення міста Авдіївка у Донецькій області до кінця цього року.

Попри те, що за даними речника Сил оборони Таврійського напрямку Олександра Штупуна, окупанти станом на 29 жовтня втратили від початку наступу на Авдіївку 6 500 військових.

У британській розвідці стверджують, що на Донеччині активні штурми окупаційних військ у районі Авдіївки призвели до збільшення втрат в армії рф у війні проти України на 90%.

Керівник міської військової адміністрації Віталій Барабаш розповів, що російські війська безперервно обстрілюють Авдіївку, і за таких темпів місто за 2-3 тижні може перетворитися на повністю зруйновану Мар'їнку.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: