fbpx
Сьогодні
22:49 14 Жов 2023

Авдіївка для росіян – єдиний шанс показати перемогу, але вони несуть великі втрати, - речник ЗСУ

Авдіївка, що в Донецькій області, є єдиним шансом для росіян показати перемогу. Однак окупаційні війська несуть великі втрати.

Про це заявив речник Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону, повідомляє Рубрика.

"Їм важливо захопити Авдіївку, бо це єдиний шанс на даний момент, де вони можуть показати хоч якусь перемогу. Іншого варіанту у них немає", – заявив він.

За словами Штупуна, росіяни зібрали і кинули все, що є на Авдіївському напрямку, на штурм Авдіївки.

"Плюс це певні висоти, які в стратегічному плані є ласими для ворога. Але ворог отримує по зубах. Наразі чотири доби поспіль зростають втрати ворога. Ворог втратив майже 300 одиниць техніки, а втрати в живій силі – більш як 3000 осіб", – додав він.

За повідомленням Генштабу ЗСУ, на Авдіївському напрямку наші захисники мужньо тримають оборону, відбили 8 атак ворога в районі Авдіївки та ще 7 атак поблизу Тоненького та Первомайського Донецької області. Окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Керамік, Очеретине, Ласточкине та Авдіївка. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів, серед них Керамік, Очеретине, Ласточкине, Карлівка, Первомайське, Невельське Донецької області.

Що відомо про наступ на Авдіївку

Російські окупанти останніми днями суттєво активізували наступальні дії біля Авдіївки. Також епіцентрами боїв залишаються Бахмут та лінія Куп'янськ-Лиман.

При цьому війська рф також масово обстрілюють Авдіївку та сусідні населені пункти. Сили оборони зазначають, що росіяни намагаються оточити місто.

Як повідомлялось, був зруйнований важливий для ворога міст на трасі між тимчасово окупованими Горлівкою та Ясинуватою Донецької області. 

На Донеччині в Авдіївці у ніч на 14 жовтня вперше після загострення не було ракетних ударів, однак на українських позиціях тривають запеклі бої, активні ворожі штурми продовжуються вже п'яту добу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: