fbpx
Сьогодні
09:57 05 Лис 2023

Через негоду без світла залишилися тисячі мешканців у двох областях країни

Фото: Ілюстративне

Станом на ранок 5 листопада через шквальні вітри у Чернігівській та Полтавській областях понад 20 тисяч людей залишилися без електроенергії.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Чернігівську ОВА, Полтавську ОВА.

Як зазначили у обласних адміністраціях у ніч на 5 листопада в регіону господарював сильний вітер.

"У ніч з 4 на 5 листопада пориви сильного вітру пошкодили повітряні лінії електропостачання. Без електрики залишились мешканці 77 населених пунктів області (14 858 абонентів)", зазначив очільник Чернігівської ОВА Чаус.

Голова повідомив, що наразі аварійно – відновлювальні роботи проводять 54 бригади Чернігівобленерго.

На Полтавщині унаслідок погіршення погодних умов із ночі без електропостачання залишилися тисячі абонентів.

"Унаслідок погіршення погодних умов із ночі без електропостачання залишилися 5455 абонентів. Аварійні бригади працювали в Гадяцькій, Шишацькій та Полтавській громадах", підкреслив голова Полтавської ОВА Пронін.

Він додав, що для ремонту ліній задіяли три бригади енергетиків.

Нагадаємо, напередодні у пресслужбі ДСНС попереджали, що у низці областей України, 5 листопада, очікуються складні погодні умови: рясні дощі, місцями можливі пориви вітру.

Також, нещодавно, в Україні внаслідок негоди 28 жовтня загинули 3 людини, ще 10 — травмовані, у 16 областях є знеструмлені населені пункти. Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди.

Окрім того, в той день в Києві зафіксували рекорд максимальної швидкості вітру.

Погода на 5 листопада

Синоптики прогнозують хмарну з проясненнями погоду. За повідомленням Укргідрометцентру, окрім Вінницької, Житомирської та Закарпатської областей, дощі очікуються на Хмельниччині та Київщині (місцями вночі). Вдень у більшості центральних, південних та Київській областях без істотних опадів.

Температура вночі 9-14°, у південно-східній частині до 17°, у західних областях 3-8° тепла; вдень 12-17°, на півдні країни до 20°.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: