fbpx
Сьогодні
13:16 28 Жов 2023

Міненерго: штормовий вітер залишив без світла понад 300 тисяч споживачів у 14 областях України

28 жовтня в Україні ураганний вітер з дощем залишив без електроенергії 306 тисяч споживачів у 1045 населених пунктах, найбільше відключень у Хмельницькій області.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Міністерство енергетики.

Нагадаємо, що по всій країні оголосили "штормове попередження". Через негоду в низці населених пунктів Рівненської та Львівської областей жителі опинилися без електропостачання. У столиці сильний вітер валить дерева та паркани.

Як писав "Укргідрометцентр", 28 жовтня в більшості областей пройдуть помірні дощі, а на півночі вночі місцями прогнозувалися значні дощі.

У відомстві розповіли, що без світла окрім Хмельницької залишається частина споживачів у Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях.

"Через несприятливі погодні умови знеструмлювалися 1045 населених пунктів у 14 областях – Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській. Загалом без світла залишалися 306 тисяч споживачів", – зауважили в повідомленні.

У міністерстві додають, що більшість із них – на Хмельниччині. Там наразі знеструмлено 400 населених пунктів. Також на території області вимикалися лінія міждержавного з'єднання з Угорщиною 750 кВ та ПЛ 750 кВ.

На цей момент ведуться відновлювальні роботи.

Окрім того, на Донеччині через обстріли знеструмлювалося 25 населених пунктів. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація.

Як інформувала Рубрика, 28 жовтня у Києві також спостерігають ураганний вітер, відомо про кількох постраждалих людей та одного загиблого через падіння гілок та дерев.

Зокрема:

  • у Шевченківському районі дерево впало на людину. Медики намагалися реанімувати чоловіка, але від отриманих важких травм чоловік помер.
  • у тому ж районі через падіння гілок жінка отримала травму хребта. Потерпілу госпіталізували до лікарні.
  • на просп. Берестейському на автівку впало дерево. Людина, яка перебувала у транспортному засобі, від госпіталізації відмовилась.

У поліції застерігають громадян: через небезпечні метеорологічні явища в регіоні оголошено II рівень небезпеки. Слід бути обережними на дорогах, а за можливості залишатися вдома.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: