fbpx
Сьогодні
Фото 20:54 28 Жов 2023

3 людини загинули, 10 – травмовані, знеструмлення у 16 областях: наслідки негоди в Україні

English version here

Фото: ДСНС

В Україні внаслідок негоди 28 жовтня загинули 3 людини, ще 10 — травмовані, у 16 областях є знеструмлені населені пункти. Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки негоди.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на ДСНС.

Рятувальники протягом дня здійснили 231 виїзд майже по всій території України. Вони розпилили та прибрали 353 повалені дерева. Також пошкоджень зазнали 37 будівель у 14 областях та Києві.

наслідки негоди в Україні

Фото: ДСНС

Наразі внаслідок негоди знеструмлені 1 880 населених пунктів у 16 областях: Київська, Полтавська, Житомирська, Чернігівська, Сумська, Хмельницька, Черкаська, Запорізька, Дніпропетровська, Кіровоградська, Рівненська, Львівська, Донецька, Харківська, Івано-Франківська, Вінницька.

До відновлення електропостачання залучено бригади Укренерго. А також до робіт залучено понад 1 тисячу рятувальників та 260 од. техніки.

наслідки негоди в Україні

Фото: ДСНС

Оперативними групами ДСНС в областях проводиться моніторинг наслідків негоди.

У Києві поривами вітру пошкодило найбільший прапор України, попри те, що напередодні його приспустили для збереження цілісності. Наразі пошкоджені залишки полотнища з флагштока зняли, натомість підготували запасне. Новий прапор замайорить, щойно поліпшаться погодні умови.

наслідки негоди в Україні

Фото: ДСНС

Як повідомляв «Укргідрометцентр», 28 жовтня в більшості областей пройдуть помірні дощі, а на півночі вночі місцями прогнозувалися значні дощі. Вітер — південно-західний із переходом на північно-західний, 7-12 м/с із поривами 17-22 м/с. Уночі та вранці в західних областях місцями буде 25 м/с, а в Карпатах — 28-30 м/с.

Нагадаємо, як раніше повідомляла Рубрика, через буревій у Києві загинуло двоє людей, постраждало – 8.

наслідки негоди в Україні

Фото: ДСНС

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: