fbpx
Сьогодні
21:45 04 Лис 2023

Гепатит А виявили в п'яти областях України: що відомо

Фото: РБК-Украина

Гепатит A зафіксували вже в 5 областях України. Нові випадки виявили в Дніпропетровській та Закарпатській областях.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на "Суспільне" та місцеві ЗМІ Дніпропетровської області.

В Дніпропетровській області зареєстровано вже 32 випадки. Це стало відомо під час пресконференції з представниками Дніпропетровського обласного центру контролю і профілактики хвороб, яка пройшла у Павлограді за участі місцевих спеціалістів.

"Сьогодні в тих зразках води, які ми досліджували, ми не виявили гепатиту А, але ми продовжуємо подальший моніторинг", – сказав спеціаліст.

Директор департаменту охорони здоров'я Закарпатської ОВА Анатолій Пшеничний повідомив, що від початку 2023-го року на Закарпатті виявили 125 випадків захворювання.

"Зараз назвати це спалахом не можна, адже підстав для цього немає. Спалах – це коли зареєстровано 3-5 випадків в одному середовищі, в одній сім'ї, колективі чи класі", – зазначив Пшеничний.

Як раніше повідомляла Рубрика, гепатит виявили в Тернопільській області.

До цього подібні випадки зафіксували спочатку на Вінниччині, а потім й на Прикарпатті.

У Вінницькій області розпочалася екстрена вакцинація осіб, які контактували з хворими на гепатит А. Тобто, рідних та близьких, з якими пацієнти з лабораторно підтвердженим діагнозом вірусного гепатиту А контактували напередодні, проживають разом чи ділять спільний побут.

Довідка

24 жовтня у Вінниці зафіксували спалах вірусного гепатиту А в одному із районів міста. 25 жовтня міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій визнала спалах захворювання на вірусний гепатит А надзвичайною ситуацією.

28 жовтня на Вінниччину прибула команда МОЗ на чолі з головним державним санітарним лікарем Ігорем Кузіним, аби вивчити ситуацію на місці та вжити всіх необхідних заходів для встановлення джерела інфікування. До роботи на місці залучені всі служби фахівців Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб, група оперативного реагування Центру громадського здоров'я України: лікарі-епідеміологи, фахівці з лабораторної діагностики, біобезпеки та біозахисту.

У Вінниці через спалах гепатиту А школярів перевели на онлайн навчання.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: