fbpx
Сьогодні
Фото 14:49 03 Лис 2023

В Україні дітям із соціально вразливих категорій фонди безкоштовно передали 5000 планшетів

English version here

Благодійний фонд BGV у партнерстві з німецькою благодійною організацією #WeAreAIlUkrainians і міжнародною організацією Plan International реалізували спільний проєкт задля забезпечення доступу до освіти дітей з-поміж ВПО із соціально вразливих категорій. Завдяки благодійній ініціативі міжнародних фондів та українських партнерів 5000 українських школярів отримали планшети для навчання.

 Про це інформує Рубрика.

Постійний доступ до занять онлайн забезпечив телекомунікаційний партнер проєкту компанія Vodafone Україна: кожен планшет оснащений SIM-картами з передплаченим на один рік 4G-інтернетом. 

Географія проєкту охопила сім областей нашої країни:

  • Київську,
  • Харківську,
  • Дніпропетровську,
  • Житомирську,
  • Миколаївську,
  • Чернігівську,
  • Сумську.

Логістичний партнер – компанія Нова пошта – за власний кошт доставила планшети у 518 населених пунктів.

5000 дітей отримали гаджети безкоштовно. 

Так, за підтримки Офісу Омбудсмана України у межах проєкту фонд BGV та партнери забезпечили гаджетами 2 353 дівчинки та 2 647 хлопчиків віком від 6 до 14 років. 

Серед них – діти з інвалідністю, з багатодітних, малозабезпечених і неповних сімей, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, а також діти, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів
 

"Разом із партнерами ми розробили брошуру з рекомендаціями щодо використання пристроїв для навчання та посиланнями на ресурси й застосунки, які можна використовувати як для доступу до формальної освіти (платформа ВШО, застосунок "Вивчаю — не чекаю" і т.д.), так і для неформального навчання, зокрема з питань безпеки чи розвитку критичного мислення, що також вкрай важливо зараз. Окремо винесли рекомендовані ресурси для психологічної підтримки дітей, а також рекомендації для дітей з інвалідністю", — розповідає Наталія Каташинська, координаторка з питань освіти в надзвичайних ситуаціях, Plan International в Україні.

"Допомога дітям та освітні ініціативи — є одними з основних напрямів роботи фонду BGV. Наша благодійна організація вдячна усім партнерам проєкту за можливість надати безкоштовно планшети 5000 дітей з-поміж ВПО. Ми дуже відповідально поставилися до питання цільової дистрибуції гаджетів, в межах підготовки до проєкту за сприяння Офісу Омбудсмана України та зусиллями регіональних соціальних служб було складено переліки родин із дітьми, які відповідали критеріям проєкту. Більше того, нам вдалося допомогти також родинам, які не були діджиталізовані і не могли самостійно подати заявку онлайн. До таких сімей працівники регіональних представництв Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини робили індивідуальні виїзди та допомагали зареєструватися для заповнення заявки. Завдяки ефективному партнерству протягом двох місяців наш Фонд реалізував один із наймасштабніших проєктів вартістю у понад один мільйон євро", — зазначила директорка Благодійного фонду BGV Поліна Алдошина.

За даними UNICEF, загалом від початку повномасштабної війни в Україні навчання було перервано для 5,7 мільйона дітей.

І онлайн-навчання стало єдиною можливістю продовжувати освітній процес. Станом на травень 2023 року, згідно зі статистикою Інституту освітньої аналітики, дистанційно відвідували уроки 1,46 мільйона дітей; за змішаною формою навчалися 1,2 мільйона школярів. 

За словами міністра освіти та науки Оксена Лісового, станом на кінець липня 2023 року в Україні понад 1,3 тисячі закладів освіти зазнали руйнувань і пошкоджень – понад 300 закладів освіти зруйновано, понад 1000 закладів освіти пошкоджені й підлягають експертизі. Щодня ця цифра може збільшуватися, оскільки війна триває і руйнування освітньої інфраструктури не має тенденцій до припинення. 

Як повідомлялось раніше, у Дніпропетровській області для учнів із найвразливіших категорій фонд ЮНІСЕФ передав понад 1500 хромбуків і планшетів.

Також повідомлялось, що за минулий рік по регіонах України доставили близько 30 тисяч ноутбуків із запланованих 50 тисяч.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: