fbpx
Сьогодні
12:59 27 Тра 2023

Через 11 років після запуску український стартап Petcube виходить на ринок України: навіщо це рішення

Фото: facebook.com/yaroslav.azhnyuk

В Україні запускає свої продукти вітчизняний стартап гаджетів для догляду за домашніми тваринами Petcube, спочатку за довгі 11 років підкоривши міжнародний ринок.

Про це у Фейсбуці повідомив співзасновник стартапу Ярослав Ажнюк, пише Рубрика.

Яка проблема?

Сучасна людина живе, фактично, в умовах перманентного стресу. Виклики для психіки нашого сучасника часто настільки великі, що людина мусить вдаватися до різного роду антидепресантів. В кожного вони – свої, але головними є домашні улюбленці. 

 Останні роки намітилася цілком автономна нішева індустрія – відеоспостереження за домашніми улюбленцями. Люди спеціально купують відеокамери, щоб протягом дня, перебуваючи на роботі, спостерігати за грою і витівками котів, собак, і іншої живності, яка перебуває вдома. 

гаджети для тварин

Фото: facebook.com/yaroslav.azhnyuk

Яке рішення?

Українська компанія гаджетів Petcube через 11 років після запуску оголосила про початок продажів своїх продуктів в Україні.

гаджети для тварин

Фото: facebook.com/yaroslav.azhnyuk

Ярослав Ажнюк зазначив, що перші 8 років уся увага була зайнята тим, щоб компанія не померла та зростала максимально швидко на основному ринку – США.

Потім запуск в Україні відкладався 2 роки через пандемію, а потім через повномасштабне вторгнення росії.

Як це працює?

Відтепер Petcube Cam і Petcube Bites 2 Lite можна буде замовити у мережах Comfy, АЛЛО, Eldorado, Фокстрот, Stylus, ROZETKA та E-ZOO.

гаджети для тварин

Фото: facebook.com/yaroslav.azhnyuk

Вони коштують 1599 та 4999 грн відповідно.

Також Ярослав Ажнюк повідомив, що цьогоріч компанія планує випустити три нові фізичні пристрої, один з яких – не камера, а абсолютно нова категорія пристроїв для Petcube.

Що відомо про Petcube

Petcube – українська компанія, що виготовляє ґаджети для власників домашніх тварин, найкращий hardware-стартап Європи 2014 року за версією The Europas.

Перший продукт компанії – Petсube – це пристрій, що дозволяє через мобільний додаток дистанційно стежити, розмовляти і грати у лазерні ігри із домашнім улюбленцем.

Petcube Cam і Petcube Bites 2 Lite – це розумні камери із вбудованою годівницею, які оснащені HD-відео 1080p, двостороннім аудіо та режимом нічного бачення.

Вони працюють через мобільний застосунок, де можна перемикатися між різними пристроями та ділитися доступом до камер із друзями та родиною.

Нагадаємо, українці створили персонального медичного АІ-асистента для запобігання хворобам на ранніх стадіях.

До того ж український EdTech-інститут Projector запустив профорієнтаційний AI-бот для креативних та ІТ професій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: