fbpx
Сьогодні
11:23 03 Лис 2023

Для жінок 40+ у Києві запустили акцію з безкоштовної мамографії: як працює це рішення

English version here

Фото: АР

Благодійний фонд "ОнкоСтоп" для жінок 40+ розпочав акцію з безкоштовної мамографії. Упродовж листопада в столиці жінки від 40 років можуть безоплатно пройти обстеження.

Про акцію повідомили у фонді "ОнкоСтоп", інформує Рубрика.

У чому проблема?

За оперативною інформацією Національного канцер-реєстру, у 2022 році в Україні через злоякісні новоутворення грудей на обліку перебували 167 847 жінок. Ці дані не включають інформацію з АРК та Донеччини й Луганщини через неможливість отримати її під час війни.

Рак молочної залози — найпоширеніше онкологічне захворювання серед жінок. На жаль, кожній четвертій жінці рак грудей діагностують уже на III–IV стадії, коли ефективність лікування значно знижується, інформували в Центрі громадського здоров'я МОЗ України.

Проте європейський досвід показує, що виявлений на ранніх стадіях рак молочної залози (0-І-ІІ) у приблизно 90% жінок є виліковним.

Світовий досвід також свідчить, що виявлення пухлини в молочній залозі до її клінічних проявів дозволяє виконувати органозберігаючі і реконструктивно-пластичні операції при раку молочної залози і забезпечує 20-річну виживаність у 92%-98% пацієнтів.

Яке рішення?

Бдагодійний фонд "ОнкоСтоп" розпочав акцію з безкоштовної мамографії для жінок 40+. У Києві жінки від 40 років упродовж листопада можуть безоплатно пройти обстеження.

Як це працює?

Мамографія — єдиний метод, який виявляє рак молочної залози на надранній стадії.

Безоплатні обстеження для ранньої діагностики раку проводять у Київському міському центрі репродуктивної та перинатальної медицини на проспекті Івасюка, 16.

Акція діє з 1 до 30 листопада.

Для того, щоб потрапити на безплатне проходження рентгенографії молочної залози, необхідно:

  • Взяти направлення від сімейного лікаря (код для направлення 59300-00: Рентгенографія молочної залози, двобічна);
  • Обрати дату та час обстеження за посиланням і зареєструватися;
  • Прийти в обраний день та час на прийом до лікаря в Київському міському центрі репродуктивної та перинатальної медицини.

Прийом здійснюється в кабінеті мамографію на 3-му поверсі.

Нагадаємо, ви можете прочитати в статті Рубрики "Життя існує і під час хімії, і після неї" три історії жінок, які отримали діагноз "рак молочної залози" і домоглися якісного лікування.

Також Рубрика писала, що колекцію білизни для жінок, які пережили операцію з видалення молочної залози, представила 15-річна Анна Лисенко.

Окрім того повідомлялось, що вчені з Інституту раку Лондонського університетського коледжу заявили, що розробили новий метод лікування шийки матки, який, ймовірно, на 35% зменшує ризик рецидиву та смертності пацієнток.

Раніше ми повідомляли, що дослідники зі Стенфорда розробили нову модель, яка може стати основою ліків, що змусять ракові клітини працювати проти себе.

Рубрика:
Здоров'я Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: