fbpx
Сьогодні
11:59 02 Лис 2023

Розвідка Британії припускає, що росія через удари ЗСУ за тиждень могла втратити 4 ЗРК великої дальності

Фото ілюстративне

Унаслідок ударів Сил оборони України  російські війська за останній тиждень могли втратити щонайменше чотири пускові установки зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) великої дальності.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Twitter (X) Міністерства оборони Великої Британії.

В оборонному відомстві нагадали про повідомлення російських ЗМІ від 26 жовтня про знищення трьох пускових установок СА-21, які інтервенти розміщували на окупованій території Луганської області в Україні.

"Українські джерела повідомили про додаткові втрати російської ППО в Криму", – розповіли у британському Міноборони.

У публікації також зазначається, що росія вже давно віддає пріоритет достатній кількості високотехнологічних ЗРК великої дальності "як ключовому компоненту своєї військової стратегії"

"Нещодавні втрати підкреслюють, що російська Об'єднана система ППО продовжує боротьбу із сучасною високоточною ударною зброєю і, ймовірно, збільшить і без того значне навантаження на решту систем і операторів", – вважають у британській розвідці.

Також у міністерстві розповіли про існування "реальної ймовірності" того, що в міру заміни окупантами знищених систем в Україні Росія послабить протиповітряну оборону в інших районах на фронті.

Нагадаємо, у ніч проти 30 жовтня Сили оборони України успішно уразили стратегічний об'єкт системи ППО російських загарбників у тимчасово окупованому Криму на західному узбережжі.

Також 25 жовтня ЗСУ знищили систему стратегічної ППО С-400 біля тимчасово окупованого Луганська.

Як зазначила прес-секретар Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, військові знищують потенціал ворога "не лише наступальний, а й захисний".

Додамо, що наприкінці жовтня російські ЗМІ повідомляли, що в окупованому Криму ЗСУ атакували російський ракетно-зенітний полк протиповітряних сил поряд із н.п. Оленівка на заході півострова.

Нагадаємо, що в одному з попередніх оглядів розвідка Британії відзначила, що російсько-окупаційні війська розгорнули на фронті дрони-камікадзе "Ланцет", які тепер все частіше використовують замість розвідки для ударів по артилерії Сил оборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: