fbpx
Сьогодні
12:17 01 Лис 2023

Розвідка Британії: росія перекваліфікувала "Ланцети" з розвідувальних дронів на ударні для атак артилерії ЗСУ

English version here

Фото: Скріншот з каналу росія 24

Російсько-окупаційні війська розгорнули на фронті дрони-камікадзе "Ланцет", які тепер все частіше використовують замість розвідки для ударів по артилерії Сил оборони.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 1 листопада.

"Росія розгортає "Ланцети" для атак на пріоритетні цілі, і вони стають все більш помітними в ключовій контрбатарейній боротьбі, завдаючи ударів по ворожій артилерії", наголосили британські аналітики.

На думку фахівців, малі безпілотні авіаційні комплекси односторонньої дії "Ланцет", найімовірніше, є одним з найефективніших нових засобів, які російська армія розмістила в Україні за останні 12 місяців.

"Традиційно Росія використовувала малі БПЛА переважно для розвідки. Завдяки своїм ударним можливостям "Ланцет" став значною зміною в тому, як Росія використовує цю категорію озброєнь", зазначають у британській розвідці.

Як відомо, "Ланцети" виробляються авіабудівною компанією ZALA Aero Group. ZALA також виробляє невеликі неозброєні БПЛА "Орлан-10", які росія часто використовує разом з "Ланцетом" для виявлення цілей.

Окрім того, у британській розвідці водночас відзначають, що Україна також досягла успіху з невеликими БПЛА.

Вони призначені для пілотування над територією противника, очікування на виявлення цілі, пікірування до неї і підриву.

Нагадаємо, що в одному з попередніх оглядів розвідка Британії відзначила, що росія вже понад місяць не атакує Україну бомбардувальниками та ракетами типу Х-101. Це найдовша пауза з початку повномасштабної війни.

Окрім того, російські агресори почали використовувати нову версію безпілотника-камікадзе "Ланцет", що має назву "Изделие-53", який має можливість автономно ідентифікувати цілі.

Також, (ISW) у своєму звіті заявив, що російські війська почали здійснювати атаки на українську інфраструктуру новими безпілотниками "Італмас" (Italmas). Порівняно з іранськими дронами "Шахед-131/136" вони дешевші та легші.

Нещодавно британська розвідка повідомила, що російська артилерія зберегла значний потенціал у пониззі Дніпра.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: