fbpx
Сьогодні
11:20 31 Жов 2023

У британській розвідці пояснили, що може означати зміна на Херсонському напрямку командувача рф

Фото: depo.ua

Для посилення тиску на російські сили, які захищають окуповану територію на Херсонському напрямку, відбулася зміна командувача угруповання військ рф "Дніпро".

Про це пише Рубрика, посилаючись на розвідувальний огляд розвідки Міноборони Британії станом на 31 жовтня.

Нагадаємо, що міноборони рф змінило командуючого окупантів на Херсонському напрямку. Ним став командувач повітряно-десантних військ і заступник командувача об'єднаного угруповання загарбників Михайло Теплінський.

Призначення Теплінського, ймовірно, свідчить про посилення тиску на російські сили, які захищають цю територію.

Як нагадують британські розвідники, за даними російських державних ЗМІ, заступник командувача російськими військами в Україні генерал-полковник Михайло Теплінський, ймовірно, особисто взяв на себе командування Дніпровським угрупованням російських військ.

Це угруповання відповідає за окуповані райони Херсонської області, включно зі східним берегом Дніпра.

Оскільки українські сили намагаються відновити контроль над східним берегом річки Дніпро, який контролюють росіяни, то останніми тижнями в цьому районі активізувалися бойові дії.

Як наголосили у розвідці, Теплінський, ймовірно, користується великою повагою в російському Генеральному штабі та має досвід командування операціями в цьому районі. Він був офіцером на місцях, який відповідав за відносно успішне виведення російських військ із західного берега Дніпра в листопаді 2022 року.

Майже напевне відбиття українських атак у районі Дніпра та утримання території в окупованій Херсонській області залишається пріоритетним завданням для російських військ в Україні, підкреслили у огляді.

Нещодавно британська розвідка повідомила, що російська артилерія зберегла значний потенціал у пониззі Дніпра.

У вересні у британському Міноборони розповідали, що росія, ймовірно, посилила 58-му загальновійськову армію, що зазнала важких втрат, додатковими підрозділами Повітряно-десантних військ на Оріхівському напрямку.

Окрім того, в ISW заявили, що російська армія у Донецькій області в атаках під Авдіївкою використовує загони піхоти "Штурм-Z", які втрачають від 40 до 70 відсотків особового складу за лічені дні.

Нагадаємо, що минулої доби, 30 жовтня, на фронті воїни ЗСУ ліквідували ще 870 російських загарбників, крім того, знищили 10 РСЗВ та 25 артсистем противника. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення становить 300 810 військових.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: