fbpx
Сьогодні
10:22 29 Жов 2023

ISW: окупанти почали використовувати новий безпілотник, який автономно ідентифікує цілі

English version here

Фото: Скріншот з каналу росія 24

Російські агресори почали використовувати нову версію безпілотника-камікадзе "Ланцет", що має назву "Изделие-53", який має можливість автономно ідентифікувати цілі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на звіт американського Інституту вивчення війни (ISW).

Як розповідають американські аналітики, джерела стверджували, що дрон нібито має систему автоматичного наведення, яка може розрізняти типи цілей і підвищувати шанси успішного удару.

Повідомляють, що окупанти поки що не використовують ці безпілотники у широких масштабах. Однак російські джерела стверджують, що агресори наразі випробовують безпілотники для масових синхронізованих ройових ударів.

"Навантаження безпілотників "Изделие-53", яке, як повідомляється, становить від трьох до п'яти кілограмів, може не бути достатнім для значного пошкодження найважливіших військових цілей", припускають американські фахівці.

Нагадаємо, 24 жовтня (ISW) у своєму звіті заявив, що російські війська почали здійснювати атаки на українську інфраструктуру новими безпілотниками "Італмас" (Italmas). Порівняно з іранськими дронами "Шахед-131/136" вони дешевші та легші.

"російське командування може вважати, що велика кількість ударних безпілотників дозволить російським силам подолати українську протиповітряну оборону", резюмували в ISW.

Ключові висновки ISW за 28 жовтня:

  • Залишки ПВК "Вагнер", схоже, ведуть бої на Авдіївському напрямку, підпорядкованому підконтрольним Міністерству оборони росії.
  • Командувач силами спецназу "Ахмат" Апті Алаудінов підтвердив, що Росгвардія вербує колишніх бійців "Вагнера" до чеченських спецназівських підрозділів "Ахмат".
  • Українські сили 28 жовтня продовжили наступальні операції в районі Бахмута та на заході Запорізької області.
  • Російські війська завдали низку ракетних ударів по Дніпропетровській області в ніч з 27 на 28 жовтня.
  • Російська влада використовує внутрішню етнічну напруженість, посилюючи публічний примус мігрантів з Центральної Азії до російської військової служби, що, ймовірно, сподобається російським ультранаціоналістам напередодні очікуваного оголошення президентської кампанії президента Росії володимира путіна.
  • Російські війська вели наступальні дії вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, поблизу Бахмута, поблизу Авдіївки, на захід та південний захід від Донецька, на заході Донецької області, у прикордонній зоні Донецько-Запорізької області та на заході Запорізької області, а також просунулися на окремих напрямках.
  • Відомий російський мілблогер стверджував, що особисто чув, як президент росії володимир путін висловлював своє рішення відправити російських призовників на службу до російської прикордонної служби.
  • Повідомляється, що проукраїнські суб'єкти здійснили кібератаку проти російських операторів зв'язку в окупованій Україні.

Нагадаємо, що під Авдіївкою російська армія зазнала одних із найгірших втрат за 2023 рік, і ймовірно, запити командування знову розходяться з реальними можливостями військових.

Зі слів міністра оборони Рустема Умєрова, станом на 28 жовтня, під час наступу на Авдіївку в Донецькій області російські загарбники втратили близько 4 тисяч одиниць особового складу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: