fbpx
Сьогодні
08:58 31 Жов 2023

Рада безпеки ООН збереться для обговорення гуманітарної ситуації в Україні

31 жовтня Рада безпеки ООН збереться на засідання, щоб обговорити гуманітарну ситуацію в Україні на тлі повномасштабного вторгнення росії.

Про це повідомляє посиланням Укрінформ.

Повідомляють, що ініціаторами засідання стали Еквадор та Франція, які перед цим консультувалися з українською делегацією.

За інформацією секретаріату Ради безпеки, очікується, що представник Управління ООН з гуманітарних питань розповість про потреби українців у зимовий період, а також про опубліковану нещодавно Програму ООН з довкілля оцінку екологічних наслідків підриву російськими військами Каховської ГЕС.

Розпочнеться засідання Ради Безпеки о 16:00 за київським часом після короткого обговорення ситуації у Сомалі.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський виступив 19 вересня на Генасамблеї ООН. Він розкритикував міжнародну організацію за те, що Росія продовжує бути при владі.

Як підкреслили у Tagesschau, Зеленський назвав "образливим" той факт, що для російських терористів досі є місце у міжнародному співтоваристві.

Глава української держави наголосив, що вважає несправедливим те, що держава, яка розв'язала агресивну війну проти України, залишається постійним членом РБ ООН та ще й має право вето.

Також Австралія підтримала вимогу Зеленського щодо позбавлення росії права вето в Раді Безпеки ООН та закликала до подальших реформ керівного органу.

Нагадаємо, що статус постійного члена РБ ООН дає росії право ветувати  рішення органу. І це право держава-агресор неодноразово використовувала для блокування рішень, пов'язаних з агресією фр проти України.

Як писала Рубрика, 28 жовтня Україна засудила порушення росією використання інструментарію Радбезу ООН, який вона скликала для відвертання уваги від воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

При цьому вона заявила, що ЗСУ й надалі знищуватимуть окуповані аеропорти та зброю й техніку рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: