fbpx
Сьогодні
15:06 19 Вер 2023

Президент закликав виключити рф з Радбезу ООН через війну проти України

Фото: Пресслужба ООН

Президент України Володимир Зеленський перед виступом на Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй закликав виключити російську федерацію із Ради Безпеки ООН.

Про це пише німецьке видання Tagesschau.

Як зазначили у виданні, заклик виключити росію з Ради Безпеки ООН Зеленський зробив 19 вересня перед першим після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну особистим виступом на Генасамблеї в Нью-Йорку.

Як підкреслили у Tagesschau, Зеленський назвав "образливим" той факт, що для російських терористів досі є місце у міжнародному співтоваристві.

Глава української держави наголосив, що вважає несправедливим те, що держава, яка розв'язала агресивну війну проти України, залишається постійним членом РБ ООН та ще й має право вето.

"Президент України Володимир Зеленський розкритикував Організацію Об'єднаних Націй за те, що Росія продовжує перебувати в Раді Безпеки, незважаючи на агресивну війну проти його країни. У міжнародній спільноті "все ще є – прикро, але все ж таки – місце для російських терористів", – заявив він.

Видання нагадало, що статус постійного члена РБ ООН дає росії право ветувати  рішення органу. І це право держава-агресор неодноразово використовувала для блокування рішень, пов'язаних з агресією фр проти України.

Також німецькі журналісти зазначили, що у Нью-Йорку очікується виступ міністра закордонних справ рф Сергія Лаврова.

Українського лідера також запитали чи залишиться він тоді в залі і чи слухатиме (виступ Лаврова. – ред.)

На що Зеленський відповів: "Я не знаю, на що це буде схоже, правда, не знаю".

Що відомо про перебування Президента України Володимира Зеленського в Сполучених Штатах

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Зеленський прилетів до Нью-Йорка у супроводі першої леді Олени Зеленської.

Після прибуття до США, одразу з аеропорту президент Володимир Зеленський поїхав в Університетську лікарню Статен- Айленду до українських важкопоранених захисників, які проходять в Америці лікування та реабілітацію.

Виступ Зеленського на Генасамблеї ООН очікується 19 вересня близько 18.00 за центральноєвропейським літнім часом. Глава держави говоритиме про необхідність посилення допомоги Україні у захисті від агресії рф, а також про українську формулу миру та створення трибуналу для військових злочинців із росії.

Окрім того, під час зустрічі у Білому домі президент США Джо Байден хоче почути від свого українського колеги Володимира Зеленського його особисту оцінку щодо розвитку подій на фронті, зокрема, щодо прогресу в контрнаступі ЗСУ.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: