fbpx
Сьогодні
20:55 29 Жов 2023

У пансіонаті, де стався напад на Тищенка, розповідають, що охорона не пускала нардепа на територію

Пансіонат для людей похилого віку "Ренамед".

У пансіонаті для людей похилого віку "Ренамед" повідомили, що народного депутата Миколу Тищенка не впускала всередину охорона перед тим, як стався напад. Говорять, що проблема криється в суперечках між власниками території, через які страждають постояльці. А тепер власники навіть вимагають від літніх людей виселятися.

Про це в коментарі hromadske розповів керівник пансіонату "Ренамед" Олександр Клочок, інформує Рубрика.

У мережі писали, що Тищенка не впустила охорона, і тому він намагався перелізти паркан і навіть "виламував ворота".

Керівник пансіонату підтвердив журналістам, що охорона справді не впускала Тищенка.

"Але питання в тому, з чого почалося все. Вони (охоронці — ред.) не пускали автівки, заборонили заїжджати нашим клієнтам. А за два дні до цього взагалі не впустили людей, які на перегляд приїжджали до нас. [Охоронці] сказали, що їм власники заборонили когось впускати", — заявив він.

Сам момент нападу Клочок не бачив, бо до того часу вже відлучився. На місці тоді була поліція, каже він.

Проблеми пансіонату

Керівник "Ренамеду" розповів, що колись територію пансіонату мали відбудовувати, оскільки вона була в закинутому стані.

Потім у власника "сталися проблеми" і, за словами його самого, землю "просто вкрали".

"З'явилися інші власники, які маніпуляціями спонукали [попереднього власника] підписати договори. Кінець кінцем, вони нам повідомили, що треба виїжджати", — розповів Клочок.

Кілька днів тому пансіонату прийшов лист із вимогою виселятися.

У закладі зараз перебуває близько 200 людей і, за словами Клочка, їх немає куди перевозити.

Багато з постояльців є переселенцями, у багатьох немає родичів.

"У нас є договори, усе офіційно, ми все сплачуємо. Але на наших клієнтах, постояльцях [власники] просто відіграються. На одному оформлено світло, а на другому оформлено газ. У них іде спір, і один вимикає світло, тому що йому щось не сподобалося, інший вимикає газ", — зазначив керівник.

Клочок бідкається, що влада не реагує на цю ситуацію, попри численну кількість скарг і прохань.

"Я розумію, якщо навіть якийсь спір між цими власниками, це питання юридичної площини. Ці люди можуть це вирішувати між собою, домовлятися, судитися. Але це ніяк не повинно впливати на стареньких, і не повинні страждати ці люди", — резюмував він.

Довідка

Як повідомлялось, у місті Брюховичі Львівської області 29 жовтня стався напад на народного депутата Миколу Тищенка (виключений зі складу фракції "Слуга Народу"). Сам Тищенко заявив, що напад на нього здійснив чоловік, який представився "працівником Інтерполу".

Тищенко подав заяву в поліцію і там розпочали досудове розслідування за статтею 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Нині правоохоронці встановлюють обставини події.

Парламентар розповів, що до нього в приймальню нібито звернулися працівники та пацієнти пансіонату з проханням захистити їх від рейдерського захоплення, погроз життю та виселення на вулицю. Мовляв, невідомі озброєні люди незаконно захопили два гектари комунальної землі в Брюховичах у передмісті Львова.

Як повідомлялось, на початку 2023 року народного депутата Миколу Тищенка звільнили з посади заступника голови фракції після його анонсованої поїздки до Таїланду.

Раніше пресслужба посольства України в Таїланді повідомила про те, що 27 січня в готелі Novotel у Бангкоку запланована зустріч народного депутата, заступника голови парламентської фракції "Слуга народу" Миколи Тищенка з представниками української громади для "обговорення питань покращення взаємодії".

Нагадаємо, 23 січня президент Володимир Зеленський повідомив про рішення РНБО, згідно з яким чиновникам заборонили виїзд за кордон, за винятком службових відряджень

"Хочуть відпочивати заразвідпочиватимуть поза державною службою. За кордон їздити на відпочинок чи з якоюсь іншою недержавною метою посадовцям більше не вдасться", – сказав він.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: