fbpx
Сьогодні
17:24 26 Жов 2023

Рішення для перемоги: Британія спільно з союзниками передасть Україні додаткові системи ППО

English version here

Фото: Ілюстративне

Велика Британія спільно з іншими країнами-партнерами передасть Україні додаткові системи протиповітряної оборони та обладнання для розмінування.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук пресслужби Генштабу ЗСУ з посиланням на інформацію офіційного сайту Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

У чому проблема?

Росія вже понад 20 місяців з різною інтенсивністю проводить повітряні атаки на різні регіони країни.

Якщо БпЛА та крилаті ракети українська протиповітряна оборона може збивати майже всі з запущених, то проти балістичних та гіперзвукових ракет наша країна не має в достатній кількості ППО, що може їх знищувати.

Напередодні Глава держави під час онлайн-виступу на засіданні колегії Єврокомісії наголосив, що міцність повітряної оборони України – це гарантія для сусідів, що терор російської федерації не перетне кордонів Європейського Союзу.

Також Зеленський заявив, що посилення протиповітряної оборони України дозволить наблизити закінчення війни та стане провалом ключової стратегії російської федерації, а саме "стратегії терору".

Яке рішення?

Своєю чергою у пресслужбі міністра оборони Британії Гранта Шаппса заявили про непохитну підтримку України та її найнагальніших потреб.

"Я з гордістю повідомляю, що Сполучене Королівство разом із нашими союзниками виконує цю обіцянку, підписавши нові контракти щодо забезпечення України критично важливими системами протиповітряної оборони для захисту цивільного населення від варварської кампанії бомбардувань Путіна", цитує пресслужба Шаппса.

Також очільник британської оборони додав, що виділять понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів на нове обладнання, обіцяне, "щоб дати українським солдатам те, що їм потрібно, щоб пробити смертельні мінні поля Росії".

Як це працює?

Як зазначають, в останньому пакеті допомоги Британія надасть:

  • важливе обладнання для допомоги українським солдатам у доланні мінних полів,
  • мостові засоби для допомоги у переправах через річки та траншеї,
  • важкі транспортні засоби для знищення російських невибухових перешкод та створенні оборонних позицій для захисту критичної національної інфраструктури України.

Своєю чергою голова комітету начальників штабів Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії адмірал сер Тоні Радакін відзначив, що росія недооцінює стійкість міжнародної спільноти, яка надає допомогу Україні.

"Цей новий пакет підтримки є останнім у безпрецедентних і постійних зусиллях 50 країн, спрямованих на надання Україні інструментів, необхідних для протидії агресії Росії та повернення втраченого.

Цієї зими Росія намагатиметься підірвати моральний дух українського народу та розділити міжнародну спільноту, але в обох випадках Путін недооцінює силу та стійкість своїх супротивників. Якщо ми будемо триматися разом і продовжуватимемо курс, тоді Росія продовжить програвати, Україна переможе, а правила, важливі для глобальної безпеки, залишаться в силі" – наголосив Радакін.

Як повідомили в пресслужбі, Україна отримає допомогу з останнього пакету в найближчі місяці.

Нагадаємо, у міжнародних навчаннях Joint Warrior, що проходять у водах Великої Британії, взяли участь українські військові моряки на морських мінних тральщиках "Черкаси" та "Чернігів".

Окрім того, Британія розробила навчальну програму, яка передбачає навчання з захисту енергетики від російських атак, для українських інженерів напередодні зими.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: