fbpx
Сьогодні
16:38 26 Жов 2023

У Повітряних Силах пояснили дані влади Хмельниччини щодо руйнувань: "наче після ядерного вибуху"

Фото: ДСНС

Місцева влада будь-якого регіону самостійно оцінює шкоду від ударів ворога та роботи української протиповітряної оборони, наслідки падіння уламків є зачасту дуже рійнівними; водночас завдання ППО – збивати ворожі цілі там, де це можливо.

Про це повідомив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону і в коментарі "УП".

"Я трохи здивувався тій інформації (Хмельницькій місцевій владі щодо наслідків ворожої повітряної атаки 25 жовтня –ред.). Наче після ядерного вибуху1760 цивільних обєктів, школи, церкви, звучить страшно.

Потрібно пояснити, що відбувається… Якщо збивається "Шахед" чи ракета, відповідно відбувається вибух у повітрі, вибухає зенітна ракета, вибухає повітряна ціль ворога.

Вибуховою хвилею можуть бути пошкоджені вікна (у вікон шансів взагалі дуже мало, саме тому їх стрічкою скріплюють, щоб уламки не вразили людей). Таким чином відбувається протиповітряний бій", наголосив полковник.

Ігнат зауважив, що хоч і невелика кількість тих самих "Шахедів" чи ракет летить, однак населені пункти і будинки попадають у зону ураження ППО, і такі речі трапляються.

"Уламки обов'язково повертаються на землю, саме тому ми просимо людей іти в укриття.
Тож таким чином є пошкодження відповідно покрівель, вікон.

Однак всі по-різному рахують, потім же потрібно допомогу фінансову надавати керівникам, які про це говорять. Тож треба з розумінням поставитись до інформації, яка зараз іде, і не лякати людей страшними цифрами, внести ясність", пояснив речник Повітряних Сил.

У коментарі УП Ігнат уточнив, що в небі над Хмельниччиною в ніч на 25 жовтня було знищено 6 "Шахедів", ще 5 – за маршрутом слідування в різних областях.

Що відомо про нічну атаку 25 листопада

Окупанти атакували Україну ударними безпілотниками з кількох напрямків. Повітряні Сили попереджали про загрозу застосування дронів мешканців південних, центральних та західних областей.

Пізніше стало відомо, що у Хмельницькій області вночі пролунали вибухи. Незабаром мер Славути Василь Сидор повідомив, що у місті серйозні пошкодження, і не працюватимуть навчальні заклади.

Своєю чергою заступник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін також зазначив, що внаслідок збиття російських повітряних цілей вони впали на території об'єкта критичної інфраструктури. Вибуховою хвилею пошкоджено нежитлові приміщення, житлові будинки та транспортні засоби. Поранення отримали 16 мешканців із навколишніх будинків.

Згодом чиновник повідомив, що у Хмельницькій області у результаті нічного удару безпілотників зазнали пошкоджень 1 760 цивільних об'єктів.

Як ми писали, окупаційні війська запустили по низці регіонів країни 11 дронів-камікадзе "Шахед", українським оборонцям вдалося збити усі ворожі безпілотники.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: