fbpx
Сьогодні
20:15 26 Жов 2023

Турбота про психологічний стан – це питання виживання для українців: Зеленська в інтерв’ю Vogue

Фото: ОПУ

Турбота про свій психологічний стан – питання виживання для українців, і це стосується всього світу.

Про це заявила перша леді України Олена Зеленська в інтерв'ю виданню Vogue Ukraine Edition, цитує Рубрика.

Дружина Президента нагадала, що під час третього Саміту перших леді та джентльменів у Києві 6 вересня поточного року були представлені результати міжнародного соціологічного дослідження.

Вони показали, що ментальне здоров'я входить до п'ятірки найбільших глобальних викликів сьогодення й майбутнього.

В опитуванні взяли участь жителі 11 країн світую Вони скаржилися на тривогу, невпевненість у майбутньому та крихкість сталих систем.

Зеленська інтерв'ю Vogue

Фото: ОПУ

Це підкреслює актуальність Всеукраїнської програми ментального здоров'я, яка реалізується в Україні для того, щоб зробити психологічну допомогу для людей максимально поширеною й доступною, наголосила Зеленська.

Перша леді також підкреслила, що найбільший виклик, який постав під час реалізації програми, – це стигма, стереотип, що сильні люди не потребують допомоги. Щоб цього позбутися, потрібен лагідний і дружній підхід, переконана Олена Зеленська.

Для популяризації серед українців думки про те, що звертатися по допомогу не соромно, у межах програми запустили комунікаційну кампанію "Ти як?".

Зеленська інтерв'ю Vogue

Фото: ОПУ

Дружина Президента також відзначила необхідність уважного ставлення до психологічного стану дітей і спілкування з ними.

"Діти постійно запитують: коли закінчиться війна? Найправильніше сказати як є: я не знаю, але вона точно закінчиться", – наголосила перша леді.

Вона додала, що також важливо разом планувати майбутнє.

Зеленська зазначила, що емпатія є важливим інструментом підтримки стійкості людини та всього суспільства.

Вона також висловила переконання, що держава й суспільство мають підготуватися, аби створити гідні умови для захисників і захисниць.

"Просто прикласти руку до серця, коли бачиш військового, – це мило, але краще діяти: облаштувати робочі місця для людей з інвалідністю, подумати, як за потреби допомогти ветеранам із навчанням та перекваліфікацією", підкреслила перша леді.

Нагадаємо, що у березні цього року в Україні стартувала інформаційна кампанія "Ти як?" про важливість піклування про власне психічне здоров'я. Її реалізують у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я, яку ініціювала перша леді України Олена Зеленська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: