fbpx
Сьогодні
21:25 26 Жов 2023

Рішення для перемоги: уперше за спрощеним алгоритмом Міноборони допустило до експлуатації нові зразки БпЛА

Фото:АрміяInform

Міністерство оборони України вперше затвердило для українських військових одразу кілька нових зразків БПЛА за спрощеною процедурою.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Міноборони.

У чому проблема?

Військові на фронті дедалі частіше використовують FPV-дрони, тому до створення їх долучилися десятки інженерів-винахідників та збільшилося виробництво. Їх масово почали виготовляти, вчити дрони збирати та керувати ними. 

Такі квадрокоптери можуть знищувати легку техніку та живу силу ворога, не наражаючи на небезпеку українських військових. Проте такі дрони, на жаль, використовуються тільки в одну сторону. Тому їх в реаліях сучасної війни потрібно тисячі.

Яке рішення?

Міністерство оборони України допустило до експлуатації одразу кілька нових зразків БПЛА.

FPV-дрони – реальні інструменти для знищення ворога та захисту нашої країни, тому Міноборони робить усе, аби їх ставало більше.

Як це працює?

Нагадаємо, що 21 жовтня Уряд підтримав постанову, розроблену Міністерством оборони, про спрощений порядок допуску до експлуатації безпілотних систем та засобів радіоелектронної боротьби.

Своєю чергою, зареєструвати свій запит на допуск до експлуатації нового зразка озброєння можна через Акселератор інноваційного розвитку Міністерства оборони України.

FPV-дрон

Фото: Міноборони

Завдяки цьому сервісу вже надійшло 354 зразки від виробників озброєння та військової техніки:

  • 108 зразків затверджено до експлуатації,
  • 199 заявок вивчаються.

У відомстві зазначили, що тепер процес допуску зайняв всього кілька днів. Уперше це відбулося за схемою спрощеної процедури інновацій на поле бою.

"Те, що раніше гальмувало місяцями, запрацювало за швидким та прозорим алгоритмом", заувважили у відомстві.

Як підкреслили у Міноборони, нові вітчизняні розробки, які вже встигли випробувати та схвалити наші військові, є найкращим рішенням для поповнення арсеналу.

Також у міністерстві додали, що окремим досягненням є наші дрони, призначені для виконання бойових задач із цілодобового спостереження та розвідки вдень та вночі.

Нагадаємо, до кінця поточного року Україна збільшить виробництво дронів у близько 140 разів. Відповідно кількість ударів по російських кораблях теж збільшиться.

Окрім того, уже три українські державні заводи почали виробництво FPV-дронів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: