fbpx
Сьогодні
14:48 25 Жов 2023

Україна виробляє снарядів у рази більше, ніж за весь минулий рік, але є нюанс, - Камишін

English version here

Фото: Українська Бронетехніка

В Україні значно зросло виробництво снарядів, проте Київ, як і раніше, в основному покладається на поставки партнерів.

Про це міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив на брифінгу на теренах Промислового форуму НАТО, який проходить у Стокгольмі, цитує "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується можливостей вітчизняного ОПК, то ми значно зростаємо. А якщо говорити, наприклад, про снаряди, то зараз ми виробляємо їх у рази більше, ніж за весь минулий рік. Але це в будь-якому разі досить далеко від того, скільки нам потрібно", наголосив очільник відомства.

Окрім того, Камишін наголосив, що скільки б Україна не нарощувала місцеве виробництво, все одно багато в чому покладатиметься на західні поставки.

"Тому що в нас найбільша війна поколінь. І рівень споживання снарядів досить високий", – підкреслив міністр.

Довідка

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв пояснив, що Україна щомісяця збільшує виробництво снарядів, щоб мати змогу максимально самостійно забезпечувати себе боєприпасами.

"Це виробляє не тільки держава. А і приватні підрядники, які виробляють частково якісь корпуси до мін чи ще щось інше. Але ми задіюємо максимально всі ресурси для того, щоб збільшити цю снарядну програму", – пояснив парламентар.

Крім того, він розповів, що вироблені в Україні снаряди коштують втричі дешевше, ніж закордонні.

"Снаряд, який виробляється в Україні, коштує втричі дешевше ніж те, що ми закуповуємо в інших країнах. Наприклад 122-мм снаряд або 152-мм снаряд. Тому що там є, скажімо так, націнка деяких продавців, які хочуть наживатися на війні… Але ми вимушені й за такі ціни купувати. Тому ми хочемо максимально перекрити своїм виробництвом", – зазначив Чернєв.

Зазначимо, що 155 мм калібр є стандартом НАТО. Цей калібр зазвичай використовується в польових гарматах, гаубицях і гармат-гаубицях.

Раніше Рубрика пвідомляла, що державний концерн "Укроборонпром" працює над освоєнням артилерійського 155-мм снаряда, який є стандартом Північноатлантичного альянсу (НАТО).

Окрім того, повідомлялось, що 28 червня діяльність держконцерну "Укроборонпром" було припинено. Замість нього утворено АТ "Українська оборонна промисловість".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: