fbpx
Сьогодні
14:33 11 Сер 2023

Рішення для перемоги: в Україні оборонні заводи почали виробляти FPV-дрони

English version here

Фото: Мінстратегпром

Уже три українські державні заводи почали виробництво FPV-дронів.

Про це повідомили на сайті Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

У чому проблема?

Військові дедалі частіше використовують на фронті FPV-дрони, тому в багатьох місцях почали виготовляти такі пристрої, вчити їх збирати та керувати ними. Управління цими дронами відбувається через спеціальні окуляри з виглядом від першої особи. Про це говорить сама абревіатура FPV: First Person View.

Ці дрони, здатні нести до 1,5 кг вибухівки на відстань до 8 кілометрів без ретранслятора. З корисною вагою дрон розвиває швидкість до 60 кілометрів на годину

Такі квадрокоптери можуть знищувати легку техніку та живу силу ворога, не наражаючи на небезпеку українських військових.

Спортивний FPV-дрон більш маневрений, ніж традиційні "весільні мавіки", він не вміє зависати в повітрі та рухається з високою швидкістю. Через це його значно складніше виявити та збити.

Дрони виготовляють з китайських запчастин. Вартість "пташки" – близько 400 дол.

Яке рішення?

В Україні вже три державні оборонні заводи почали виробництво FPV-дронів.

Як це працює?

"Зараз там навчають персонал та працюють над налагодженням закупівлі компонентів. Не можу розкривати деталей з міркувань безпеки", — зазначив радник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ярослав Олійник.

Олійник також презентував 5 основних кроків для досягнення цієї мети. Перш за все, на його думку, варто завжди надавати перевагу українському виробнику. 

"У загальній концепції розвитку українського ОПК, про яку говорив міністр Камишін, ми маємо керуватися економічним націоналізмом. Українського виробника – вперед", – підкреслив радник міністра.

Він розповів, що Мінстратегпром працює для масштабування та розвитку ринку українських БПЛА. Для цього шукають шляхи партнерства державних та приватних виробників, локалізують виробництво компонентів в Україні та співпрацюють з міжнародними інвесторами, фондами та виробниками.

Нагадаємо, у ЗСУ офіційно ввели в експлуатацію вже 10-ту модель FPV-дрона.

Окрім цього, на Донеччині запустили проєкт з виробництва дронів-камікадзе для ЗСУ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: