fbpx
Сьогодні
Фото 09:51 29 Сер 2023

Рішення для перемоги: в Україні пройшли випробування 25 унікальних розробок для фронту

English version here

Фото: Телеграм / FEDOROV

Роботи-камікадзе та дистанційні турелі: міністр цифрової трансформації Михайло Федоров спільно з платформою для військових технологій Brave1 протестував у польових умовах 25 українських розробок, які скоро вже з'являться на фронті.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram очільника міністерства Михайла Федорова.

У чому проблема?

Українські військові постійно потребують на передовій безпілотників різних модифікацій, які вважаються як розхідний матеріал, бо зачасту їх використовують лише в один кінець – на територію ворога.

За словами Федорова, сьогодні війна переходить у систему координат "битви інженерів", у технологічну війну.

Яке рішення?

Зараз на українському ринку безпілотників спостерігається значний прогрес, і цей досвід розширять на Армію роботів, каже міністр.

"Технології та інновації — ключ до нашої перемоги", підкреслив міністр.

БпЛА розробки ЗСУ

Фото: Телеграм / FEDOROV

Як це працює?

Він наголосив, що ці інновації допоможуть здобути перевагу на полі бою та врятувати життя українських воїнів.

БпЛА розробки ЗСУ

Фото: Телеграм / FEDOROV

"Перевірив в польових умовах 25 унікальних розробок — від логістичних до бойових, від дистанційних турелей до роботів-камікадзе. Вже скоро вони допоможуть військовим ефективніше нищити ворога", написав Федоров.

БпЛА винаходи розробки ЗСУ

Фото: Телеграм / FEDOROV

Невдовзі вони допомагатимуть на передовій українській армії.

Федоров також підкреслив, що профільні компанії масштабуються та активно розвиваються.

БпЛА винаходи розробки ЗСУ

Фото: Телеграм / FEDOROV

Нагадаємо, що в Україні у квітні 2023 року запустили платформу Brave1 для розробників військових технологій. Це єдина платформа для співпраці розробників військових технологій з компаніями, державою та армією. Платформа дозволить збільшити виробництво зброї та техніки.

БпЛА винаходи розробки ЗСУ

Фото: Телеграм / FEDOROV

Довідка

Ще вересні 2022 року за ініціативи Міноборони було суттєво спрощено процедури прийняття озброєння та військової техніки в експлуатацію.

"Формальності, які раніше займали до двох років, тепер ми проводимо за лічені тижні. У цьому виробникам допомагає, зокрема, Акселератор Міністерства оборони.

Демонстративно будувати завод розміром зі стадіон ми не будемо. Принаймні, не зараз. Ми знайдемо асиметричне рішення, ворог його відчує на полі бою", зазначав Резніков.

Нагадаємо, що новий безпілотник українського виробництва "Великий Бандерик", який допустило Міністерство оборони до експлуатації, вже успішно використовується українськими військовими на фронті.

Також український оборонно-промисловий комплекс розробив баражуючі боєприпаси оперативно-стратегічного рівня "Рубака", які здатні будуть подолати відстань у 500 кілометрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: