fbpx
Сьогодні
Рішення 19:35 26 Жов 2023

Рух VETERANKA провів гру для забезпечення військовиць на фронті, зібравши 5,8 млн грн

English version here

Фото: Жіночий Ветеранський Рух

За три тижні рух VETERANKA та Марш Жінок зібрали 5,8 млн грн на потреби жінок у війську, що служать на передовій, задля цього провівши першу в історії збору гру Legend of Sisterʼs Power.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук руху VETERANKA.

У чому проблема?

Як повідомили у організації, за офіційними даними Міноборони "на нулі зараз служить понад 5 тисяч військовослужбовиць, на жаль, їх потреби і досі закривають суто волонтери".

І їм потрібна зручна та якісна військова форма.

"Базові потреби жінок в армії відрізняються від чоловічих. Наприклад, берці маленьких розмірів", зазначила Катерина Приймак, співзасновниця руху VETERANKA.

Водночас поступають запити на авто для парамедикинь, снайперок, дрони для аеророзвідниць, прилади нічного бачення.

Яке рішення?

"Тому нашим завданням було створити креативний збір, щоб вкотре підкреслити: базові потреби жінок в армії відрізняються від чоловічих", — пояснює Катерина.

VETERANKA та Марш Жінок провели першу в історії збору гру Legend of Sisterʼs Power.

Правила гри сестринського збору ґрунтувалися на кодексі жіночої солідарності аби забезпечити захисниць України з тилу та подякувати за службу.

Як це працює?

За правилами гри Legend of Sisterʼs Power, кожна з учасниць відкрила власну Mono-банку, щоб зібрати ресурси для військовиць. Планувалося, що до збору долучиться 30 амбасадорок, натомість згуртувалися понад 90 амбасадорок та тисячі українок по всьому світу.

Переможниця у цій грі – захисниця, яка на рівні з чоловіками на передовій боронить країну. На зібрані гроші закуплять:

  • 1200 жіночих берців,
  • 3 автівки,
  • 5 приладів нічного бачення,
  • 7 дронів DJI Mavic.

Фото: Жіночий Ветеранський Рух

"Також 1200 пар берців, щоб кожна наша захисниця пересувалася з комфортом та в теплі", підкреслили в організації.

Гра стала потужним колом жіночої підтримки та об'єднала 91 амбасадорку, які збирали на окремі рахунки донати від 10 до 384 тис. грн.

Серед відомих українок:

  • письменниця Оксана Забужко, Ірена Карпа,
  • телеведуча Яніна Соколова,
  • акторка Ірма Вітовська,
  • співачка Катерина Павленко (гурт Go_A),
  • блогерка Маша Себова,
  • співавторки ютуб-каналу "Палає" Яна Брензей та Емма Антонюк,
  • шеф-кухарка Ольга Мартиновська,
  • Даша Малахова,
  • головні редакторки Севгіль Мусаєва, Оксана Павленко,
  • дизайнерка та рестораторка Даша Кацуріна,
  • музична продюсерка та діджейка Дарʼя Коломієць та інші.

Фото: Жіночий Ветеранський Рух

Серед амбасадорок збору були і військовослужбовиці, які підтримали посестер: операторка озброєння, очільниця руху VETERANKA Андріана Арехта, парамедикиня Оксана Мішина, аеророзвідниця Ірина Терехович та мама бойової медикині.

"Ми планували залучити 30 амбасадорок, а до нас прийшло 91! Це неймовірно, наскільки сильна в Україні жіноча солідарність. Цей збір – це не лише про забезпечення жінок найнеобхіднішим на передовій, це про видимість та цінність кожної нашої посестри, яка захищає Україну, волонтерить та донатить. Адже кожна робить те, що в її силах, там де вона є!", — коментує Олена Шевченко, очільниця БО "Марш Жінок".

Крім того, збір Legend of Sisterʼs Power трансформувався в окремий проєкт: українки та українці почали присвячувати пісні, надсилати допомогу захисницям. А також створили ексклюзивні подарунки на пам'ять для амбасадорок збору.

Фото: Жіночий Ветеранський Рух

Частину з презентів зробила учасниця гри Дарі Чернікова. Власниця ювелірної майстерні DARI jewelry надихнулася збором та разом з помічницями виготовила авторські прикраси зі срібла з написом "sisters' power".

Бренд зручного базового одягу з Луцька Usual зробили колаборацію з організаторками збору та виготовили тематичні футболки "I am the legend of sisters' power".

Також ми писали, що українська правозахисниця та керівниця Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук потрапила у список 25 найвпливовіших жінок світу за версією видання Financial Times.

Нагадаємо, що громадське об'єднання "Землячки" анонсує запуск проєкту "Почуй Військову" та відкриває збір коштів у розмірі 100 млн грн на зимове екіпірування, форму та індивідуальний захист спеціально для жінок на передовій.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: