fbpx
Сьогодні
19:59 25 Жов 2023

Понад 45 представників ГО розпочали навчання щодо соціального супроводу для військових та їхніх родин: у чому рішення

Розпочався чотириденний воркшоп для організацій громадянського суспільства щодо надання послуг соціального супроводу військових та їхніх родин. Це пілотний проєкт Міністерства соціальної політики у співпраці із Міністерством оборони.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Мінсоц політики

У чому проблема?

Пілотний проєкт з соціального супроводу – це запровадження нової моделі взаємодії між військовими, надавачами соціальних послуг та державою.

"Ми докорінно змінюємо власне саму філософію надання соціальних послуг військовим та їхнім родинам. Щоб кожен військовий чи військова могли бути впевнений, що поки вони захищають нас, держава допомогає із вирішенням цивільних питань, що вони не лишаються сам на сам з своїми проблемами", – наголосила заступниця міністра соціальної політики Уляна Токарєва під час відкриття заходу. 

Яке рішення?

У рамках ініціативи до кінця року військовослужбовці п'яти підрозділів та їхні родини зможуть отримати соціальну послугу, яка містить низку заходів, спрямованих на вирішення цивільних питань.

Ключова тема навчання – мета впровадження послуги соціального супроводу, її зміст та налагодження процесу надання послуги.

Окрім цього, програма охоплює:

  • інструменти реагування на потреби родини військового;
  • як сформувати покроковий план вирішення запитів від членів сім'ї про підтримку та консультації;
  • найбільш важливі для військових та їх родин соціальні питання;
  • робочі алгоритми кейс-менеджменту в наданні допомоги родинам;
  • програми сімейного консультування, психологічної підтримки та державні гарантії;
  • систему взаємодії представників ЗСУ та надавачів соціальних послуг.

Як це працює?

Ще на початку жовтня Кабінет Міністрів затвердив початок пілотного проєкту з надання послуги соціального супроводу для військових та членів їх родин на базі підрозділів ЗСУ. У наступному році заплановано приєднання до проєкту до 35 військових частин.

Головне завдання проєкту – забезпечити підтримку у цивільних питаннях для військових та їх родин, починаючи від етапу мобілізації. Загалом, йдеться про більше 10 різних заходів для учасників пілоту. Забезпечувати надання послуг зможуть, організації громадянського суспільства, які відповідають встановленим критеріям.

Навчання проводиться Міністерством соціальної політики України у партнерстві з ІСАР Єднання у межах проєкту Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства, який  реалізовується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень та Центром демократії та верховенства права завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: