fbpx
Сьогодні
08:57 25 Вер 2023

Діти Косово співають на честь маленьких українців: косівський хор записав концерт в підтримку українського народу

English version here

У чому проблема? 

Діти України вже понад року переживають жахи широкомасштабної війни. Лякаючі сирени тривог, замінування шкіл, страх втрати домівки, друзів та близьких людей супроводжує їх та стовідсотково залишається в їхніх спогадах про вкрадене війною дитинство. 

Косоварський народ, як ніхто інший, розуміє та відчуває український біль пов'язаний з широкомасштабним вторгненням Росії в Україну. Ті, хто пережив війну, ніколи не будуть байдужими до тих, хто зараз живе під звуки вибухів і сирени повітряної тривоги. Початок нової масштабної війни в Європі розбудило болючі спогади косоварів, нагадавши про близьких, яких забрала війна, про мільйони біженців, які були вимушені покинути свої домівки та закарбувала в їх пам'яті важку боротьбу, що стала ціною їхньої свободи. 

У чому рішення?

Дитячий Хор "Окаріна" з Косово дав благодійний концерт, для того, щоб висловити свою солідарність з українським народом та підтримати маленьких українців, показати їм, що різні нації об'єднані та йдуть поруч з Україною в цей тяжкий час.

Репертуар концерту складається з косоварських пісень, на створення яких авторів надихнули українські фольклорні мотиви. Також у концерті присутня одна композиція на англійській мові, яка була написана на підтримку українських дітей та для засвідчення єдності з усіма українцями. Музичне відео концерту з залученням балетної хореографії, відзняте у фортеці Прізрен. 

Як це працює?

Музичний подарунок косівських дітей включає в собі багато різноманітних пісень. Одна з них розповідає про красу батьківщини, яка розквітає навесні і разом з нею пробуджується кохання закоханої пари. Інша – стосується дітей, які прагнуть миру та любові в житті. Усі композиції несуть зворушливі побажання надії, добра, світлих днів, наповнених турботою та благополуччям.

Серед інших творів юні косовари заспівали «Щедрик» в обробці Миколи Леонтовича. Це один із найпопулярніших і найвідоміших зразків української музичної спадщини у світі. Приємно почути цю пісню від іноземного хору як свідчення підтримки у прагненні України до свободи та миру.

Що мотивувало хор записати цей концерт, розказує керівниця хору "Окаріна" – Елікона Гісай Шала.

"Наш народ також пройшов крізь неймовірно руйнівну війну в минулому, тому ми розуміємо, наскільки важливо підтримувати один одного. Для українського народу хор підготував особливу патріотичну пісню — «Україна – твоя земля»  за авторством Беніто Мареса. яка нагадує, чому звичайні громадяни продовжують боротися з російською агресією, щодня зазнаючи важких випробувань і втрат. У цьому творі йдеться про Дніпро, Карпати, Чорне море, красу українських полів і небес, їх безмежну свободу, тобто про все, що дороге серцю кожного українця. Ми сподіваємось, що ця пісня принесе у ваше життя трохи світла та комфорту".  

Ще більше корисних рішень

Також, хор "Окаріна" співпрацює з міжнародною благодійною організацією СОС "Дитячі Містечка" – яка діє задля попередження сирітства в Україні, захисту дітей без батьківської опіки та сприяє розвитку цих дітей та їх подальшій соціалізації. Організація простягнула руку помочі у поширенні концерту серед українських дітей і поширила концерт на своїх інформаційних ресурсах та транслює відео концерту у своїх дитячих центрах, яких по Україні нараховується більше 40-ка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: