fbpx
Сьогодні
15:59 24 Жов 2023

"Нова пошта" має намір встановити у відділеннях "капсули безпеки": у чому рішення

Фото: Нова пошта

Наразі оператор "Нова пошта" після удару російських окупантів по терміналу в Харківській області перегляне режим роботи терміналів у найбільш небезпечних регіонах та хоче облаштувати в них "капсули безпеки".

Як пише Рубрика, про це розповів співвласник компанії В'ячеслав Климов, в інтерв'ю "Бабель".

У чому проблема?

За словами співвласника компанії Володимира Поперешнюка, мережа "Нової пошти" за час повномасштабної війни зазнала чотирьох великих цілеспрямованих ударів, які завдали значних руйнувань сортувальним центрам (у Полтаві, Дніпрі та двічі в Коротичі на Харківщині), ще близько сотні відділень у країні були пошкоджені внаслідок непрямих влучань.

Термінал у Коротичі росіяни атакували в квітні минулого року, тоді загинув водій.

У Дніпрі співробітник помер у лікарні від поранень.

"Те, що відбулося на Харківщині, – найбільший удар і найбільша втрата наших людей на наших об'єктах", – сказав Поперешнюк.

Нагадаємо, близько 22:15 суботи, 21 жовтня, російська армія вдарила двома ракетами типу С-300 по терміналу "Нової пошти" в смт Коротич Харківської області.

Загинули шестеро осіб, ще 17 зазнали поранень.

Як повідомлялося, за інформацією ОВА, семеро поранених – у тяжкому стані, з них п'ятеро перебувають у реанімації (двоє вкрай тяжкі, вони підключені до апаратів ШВЛ).

Яке рішення?

Оператор "Нова пошта" після удару ворога по терміналу на Харківщині, що спричинив жертви, перегляне режим роботи терміналів у найбільш небезпечних регіонах та планує облаштувати в них "капсули безпеки".

Як це працює?

"Не можу зараз сказати, що саме ми вирішили, але в режимі роботи терміналів зміни будуть точно, особливо в таких зонах, як Харків, бо там вже є певна статистика прильотів", – сказав він.

Климов також додав, що компанія розглядає можливість зробити в терміналах щось на кшталт "ізраїльських капсул" у житлових домах.

"Вони потрібні саме для випадків, коли немає часу навіть для того, щоб добігти до укриття", – пояснив він.

Компанія вже має певний досвід у їх використанні, адже у деяких відділеннях в Харкові та Миколаєві були встановлені подібні капсули.

"У відділенні в Харкові у дворі стоїть залізобетонна капсула, яка захищає і працівників, і клієнтів", – уточнив співвласник компанії.

Бізнесмен наголосив, що компанія ретельніше контролюватиме, щоб під час повітряної тривоги відділення не працювали, "особливо в містах, до яких швидко долітають балістичні ракети".

Як повідомлялось, наразі "Нова пошта" готує звернення до поштових організацій для засудження російських ударів по цивільних об'єктах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: