fbpx
Сьогодні
17:59 23 Жов 2023

"Нова пошта" готує звернення до поштових організацій для засудження агресії рф: компанія спростувала російські фейки

Співвласник компанії "Нова Пошта" В’ячеслав Климов. Фото: Укрінформ

"Нова пошта" готує звернення до поштових організацій для засудження російських ударів по цивільних об'єктах. У компанії спростували російські фейки щодо "зброї" в обстріляному терміналі, там проводилося сортування і завантаження звичайних посилок.

Як інформує Рубрика, про це сказав під час перебування в Харкові співвласник компанії Володимир Поперешнюк, повідомляє Укрінформ.

"Це терористичний акт. Це воєнний злочин – бити по цивільних спорудах, убивати людей. Реакція суспільства мене вразила – всім це болить. І ми б хотіли, щоб ця реакція була не тільки всередині країни, а щоб вона вийшла назовні. Ми готуємо запити до різних поштових організацій, щоб вони засудили цей терористичний акт. Щоб світ про це говорив", – підкреслив Поперешнюк.

За його словами, мережа "Нової пошти" за час повномасштабної війни зазнала чотирьох великих цілеспрямованих ударів, які завдали значних руйнувань сортувальним центрам (у Полтаві, Дніпрі та двічі в Коротичі на Харківщині), ще близько сотні відділень у країні були пошкоджені внаслідок непрямих влучань.

Термінал у Коротичі росіяни атакували в квітні минулого року, тоді загинув водій.

У Дніпрі співробітник помер у лікарні від поранень.

"Те, що відбулося на Харківщині, – найбільший удар і найбільша втрата наших людей на наших об'єктах", – сказав Поперешнюк.

Він зауважив, що загибель колег вплинула на колектив, людям надають підтримку, психологічну допомогу.

В'ячеслав Климов спростував російські фейки щодо "зброї" в обстріляному терміналі. Він зазначив, що у терміналі "Нової пошти" в Коротичі Харківської області проводилося сортування і завантаження звичайних посилок.

"Зараз я говорю в одному з наших відділень – і ви бачите наші звичайні вантажі, звичайні посилки. Саме такі вантажі були і на нашому терміналі, який був атакований. Звичайно, ні про яку зброю не може бути мови. Це цивільний об'єкт. "Нова пошта" не перевозить жодної зброї", — заявив Климов.

Він зауважив, що компанія "як невіддільна частина українського суспільства" допомагає багатьом волонтерським організаціям.

"Так само як і навкруги мене зараз дуже багато вантажів благодійних фондів, волонтерів, вантажів, які направляються нашим військовим. Але жодної зброї тут ніколи не було", — наголосив Климов.

Пошкоджений унаслідок атаки термінал у компанії називають інноваційним, оскільки там використовувалося найсучасніше обладнання.

За інформацією співзасновника компанії Володимира Поперешнюка, завтра почнуть ховати загиблих унаслідок обстрілу працівників НП.

За словами співвласника компанії, "Нова пошта" бере на себе витрати на поховання загиблих і лікування поранених внаслідок ракетного удару по терміналу компанії на Харківщині.

"Компанія прийняла рішення, що всі витрати на поховання загиблих ми беремо на себе. В одного із загиблих у жовтні народилася дитина, і прийнято рішення, що родина щомісяця отримуватиме 10 тис. грн, а також у подальшому буде стипендія на навчання – $12,5 тис. Тобто будемо супроводжувати цю дитину, так скажемо, до дорослого життя", – сказав Климов.

Він також зазначив, що компанія взяла на себе витрати з лікування поранених, а також оплатить реабілітацію, якщо в ній буде потреба.

"Наші співробітники були застраховані, тому є страхові виплати. Подивимося, якщо будуть якісь показання потім на реабілітацію, звичайно, це теж буде компенсовано компанією", – сказав співзасновник компанії.

За його словами, близько 22:15 суботи, 21 жовтня, російська армія вдарила двома ракетами типу С-300 по терміналу "Нової пошти" в смт Коротич Харківської області.

Загинули шестеро осіб, ще 17 зазнали поранень.

Як повідомлялося, за інформацією ОВА, семеро поранених – у тяжкому стані, з них п'ятеро перебувають у реанімації (двоє вкрай тяжкі, вони підключені до апаратів ШВЛ).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: